Nasib baik enpakwe tak mengomel..
walaupun dia bertanya kenapa.......
sebb ada suatu hari
ketam ado.....
santan ado....
cili api ado....
tp yang tak ada daun kunyit / nenas / belimbing buluh
sbb malas punya pasal nak keluar
ada pulak betik mengkal / tua
maka kekonon nak buat kelainankan...
masaklah gulai ketam campur betik tua
nak tahu rasanya........?
tak lah meriah sangat
tp betik tu ada rasa macam labu sikit manis manis gebu
berani?
cubalah yo... ;p
14 jeJari meNulis:
tak berani nak cuba rasanya, tp kalau akak kata ok, lenkali boleh try kot..:)
Yang ini lagi pelik...,
...makan rasa telo...tapi dalam menu takde telo....
..ahhhaaaakkkssss....new recipe nampaknya..leh cuba ni...
sya..mana ada pelik..aakak biasa masak betik mengkal tu..masak lemak cili api..buat kuah pekat2 letak serai lebih sikit..masak campur ayam..anak2 pun suka..
cuma akak tak pernah letak kat blog..
sedap bgi org yg tak berapa cerewet..
cuba makan sekali,mungkin nak tambh lagi..
kreatif..
Assalammualaikum
:),ketam yummy
xpe,menjadi juge hehe
ada tanam pokok betik kat umah ke kak?
klu betik muda dulu saya suka mak masak tumis cili...fuhhh sedapp..
ok lah tu..kalau sy biar jelah gulai bogel gitu..hehe
Sha...
sangatlah menyalahi peraturan masak lemak bila sha 'judu'kan ketam dengan betik muda....
eeeeeeeuuuwwwwwww.......
kalau akak ketam tu sure menangis dah...
hehehehehe.....
kalo den, tak brani wo nak lotak botik yg tuo tu..den akan lotak botik yg mudo.
teringat pulak kek 'jeruk botik muda cili padi' mama den...perghhh
boleh di coba ni.. lagipun betik muda tetap ade rasa manis nya...
n3 terbaru kakyong.com
6th Anniversary GA @ kakyong.com
My wordless Thursday (6)
hehehe, nape tak di letak gambarnya sekali? huhuhuhu
wah cm best je idea ni..biasanya tarok nanas je...tp dah xder , kira ok la kan...pelik tp sedap!!!
wow resepi baru nie next time leh cuba nie..
Post a Comment