Wednesday, April 13, 2011 By: kasihibu

PELIK PELIK JE....

Nasib baik enpakwe tak mengomel..

walaupun dia bertanya kenapa.......

sebb ada suatu hari

ketam ado.....

santan ado....

cili api ado....

tp yang tak ada daun kunyit / nenas / belimbing buluh

sbb malas punya pasal nak keluar


ada pulak betik mengkal / tua


maka kekonon nak buat kelainankan...
masaklah gulai ketam campur betik tua



nak tahu rasanya........?

tak lah meriah sangat

tp betik tu ada rasa macam labu sikit manis manis gebu

berani?

cubalah yo... ;p




14 jeJari meNulis:

~ yus ~ said...

tak berani nak cuba rasanya, tp kalau akak kata ok, lenkali boleh try kot..:)

ahmad humairi said...

Yang ini lagi pelik...,

...makan rasa telo...tapi dalam menu takde telo....

mamaijat said...

..ahhhaaaakkkssss....new recipe nampaknya..leh cuba ni...

kak Erna said...

sya..mana ada pelik..aakak biasa masak betik mengkal tu..masak lemak cili api..buat kuah pekat2 letak serai lebih sikit..masak campur ayam..anak2 pun suka..
cuma akak tak pernah letak kat blog..

sal said...

sedap bgi org yg tak berapa cerewet..

cuba makan sekali,mungkin nak tambh lagi..

kreatif..

Peri PiA said...

Assalammualaikum

:),ketam yummy

xpe,menjadi juge hehe

=sz= said...

ada tanam pokok betik kat umah ke kak?

klu betik muda dulu saya suka mak masak tumis cili...fuhhh sedapp..

alfa juliet said...

ok lah tu..kalau sy biar jelah gulai bogel gitu..hehe

Ibu n Abah said...

Sha...
sangatlah menyalahi peraturan masak lemak bila sha 'judu'kan ketam dengan betik muda....
eeeeeeeuuuwwwwwww.......
kalau akak ketam tu sure menangis dah...
hehehehehe.....

sheila said...

kalo den, tak brani wo nak lotak botik yg tuo tu..den akan lotak botik yg mudo.

teringat pulak kek 'jeruk botik muda cili padi' mama den...perghhh

kakyong said...

boleh di coba ni.. lagipun betik muda tetap ade rasa manis nya...


n3 terbaru kakyong.com
6th Anniversary GA @ kakyong.com
My wordless Thursday (6)

eelobor said...

hehehe, nape tak di letak gambarnya sekali? huhuhuhu

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

wah cm best je idea ni..biasanya tarok nanas je...tp dah xder , kira ok la kan...pelik tp sedap!!!

Amy Syaquena said...

wow resepi baru nie next time leh cuba nie..