Thursday, August 2, 2012 By: kasihibu

SEMUA DAH BUANG SEBAB SEMAK DI MATA IBU RASANYA

        sukahatilah abang......
asal diam sudah....

semua hero hero abang

Semua hero hero abang yang dah patah kaki,
tinggal sebelah tangan,
kepala tercabut, semua ibu dah buang ye abang...
sebab ibu malas nak tengok banyak sangat part part badan ultromen abang
ibu tinggalkan otomen dan raksaksa yang cukup sifat je

Lagi satu abang patah patahkan kaki tangan barbies kakak
dan abang buang kan sebab abang kata
biar kakak tak payah main,
sekarang giliran ibu pulak kata macam tu pada abang
ha...biar abang tak payah main

Tapikan abang dan kakak,
ibu terkejutlah abang dan kakak bergaduh
kakak kata pada abang otomen tak wujud
abang kata pada kakak barbies tak wujud
pandai anak anak ibu ni ye..siapa yang ajar tu?
mama ye?
memang semua tu tak wujud abang
semuanya hanyalah dunia khayalan

nanti abang dah besar abang fahamlah
sekarang kan dunia abang dan kakak adalah bermain kan?
bermainlah sampai bosan ye...anak anak  (,")
Tapi yang paling penting, walau sepah macam mana pun
lepas main main sila berkemas semula ye.....

16 jeJari meNulis:

doc said...

ehhh...
otromen wujud!!
cuma bila kita dah besar.. dia diam diam hilangkan diri

masa anite kecik kan.. ada otromen Taro..power!!

syiela said...

saya en.hb yang selalu buangkan.. hehehhe

salam kenal ya

kasihibu said...

Doc
---
hehehehe betul jugak tu
abang ariq lagi terer otomen tiga,mebius apa lagi ntah
semua lagu tu abang nyanyi di telinge ibu,

sampai ibu kata abang diamlah
bosan ibu asyik asyik otomen

kasihibu said...

syiela
------
enpakwe akak pulak dia suruh biarkan

biarkanlah anak anak tu nak main katanya

Kakzakie said...

Anak-anak boleh ralit kalau main ini semua Sya. Cerdik juga boleh kata semua tu tak ujud tapi dia syok main:)

Yunus Badawi said...

betul kata doc tu. otomen wujud sejak saya kecik lagi. Jegento dan giant robot pun ada .... ngeeee

Yunus Badawi said...

eh ganas jugak abg main. Nasib patung dan gambar2 aje yg putus kaki putus kepala.

Jangan buat mcm tu kat baby jiran tau .... hehehe

kasihibu said...

kakzakie
--------
memang di ralit dengan hero hero
jadinya kalau si KC tak kacau tak bergaduh lah
sya pun terkejut jugak diorang boleh cakap macam tu, sya tanya wujud tu macamana
KC jawab tak hidup
kira dia faham lah tu kan kak?

kasihibu said...

YB
--
agaknya sebelum yb kecik pun dah wujud kan? ;p

kasihibu said...

YB-2
----
dengan baby dia layan baik, abang suka dapat main dgn baby, terserlah ke"abang"an dia hehehehehe....

sal said...

ye betul..lepas main, kemaslah semula...klu tidak pening kita nak kemas yee..

kasihibu said...

kak sal
-------
anak2 dah tahu kalau ibu pegang beg plastilk tandanya ibu buang

Maiyah said...

sy suka melayan
kerenah bdk2 hehe
kita ikut jd bdk sekejap :D

Pokok Manggis Depan Rumah said...

hehehe..
anak2 mcm tu la..
suka tampal2 :-)

Dinas Aldi said...

Tomei tucen2 tu! Sayu jugak baca perbualan 2 beradik tu..

Pok Li said...

Perbualan anak-anak adalah gambaran keluarga kita. Semoga Terus bahagia