Wednesday, June 13, 2012 By: kasihibu

PETANG RABU SPARA BISU...

melipat lepat yang tak cantik tu oleh anak menantu ( sya lah tu)

Tapi rasa lepat pisang tu
perghhh....sedap sunguh  rasanya sebab mak mertua sya yang buat (,")

*bahan bahan*
pisang masak + tepung gandum+santan kalau tak silap itu je pun bahan nya

8 jeJari meNulis:

Misz-ella said...

ada kelapa tak kat tengah2 tu?

kasihibu said...

KC
---
sya tak suka letak kelapa
mil dah tahu selera anak menantu jd dia memang tak letak lah.

mak encik | SZ said...

oo taakyah letak gula ye kak...
dah manis la kot pisang tu..
heheee saya tak penah buat sendiri ...
mak la yg selalu buat, anak dia tukang makan je :p
tapi klu lepat gitu pakai ubi kayu parut ... kalo pisang hiris2 slice2 pastu lipat segitiga panggil "tom-toman" (mungkin daripada nama mak tom saya..kekeke)

kasihibu said...

mak encik
---------
akk rasa tak letak kot? heheheh..saah sahlah masa mil mengadun akk sibuk dengan daun pisang itu(,")
tidak lah pernah lagi makan tom-toman tu dan baru hari ni dengar namanya

Unknown said...

hehe, lepat pisang mmg sedap kan kak...

comel lah entri akak ni, apa2 pun kalau dari air tangan bonda mesti sedap punya.

Dr K said...

rupa tak cantik takpa..asal rasa sodap!

Darling Pya said...

dah lama tak makan lepat pisang

mamaijat said...

...buat mamaijat rindu mak di kg....
mak,apa ajer yg di masak mesti SEDAP..kan....