Wednesday, February 8, 2012 By: kasihibu

SUDAH HILANG RASA MENGIDAM DAH...(,")

Sebelum cuti 2-3 hari minggu lepas,
 sya memang asyik terbayang bayang wadei
dekat cendol sebelah family store Sikamat tu
jadinya bila balik rumah MIL..
tak berlengah lagi sya menuju ke lokasi yang di idam idamkan
ibarat idaman hati,
memang teringin dan teringat sesangat kesedapan kueh wadei tu
hehehehehe....
semacam orang mengidam  lah pulak ye....(,")

Sebenarnya bukan mengidam pun tapi teringin
lagi pun sementara boleh makan ni kan,
esok esok dah tak boleh makan macam mana kan?
setakat pandang pandang sajelah sambil menelan airliur kaedahnya...

en mamak tu sedang mebzkan diri
 menggoreng wadei dan samosa tak silap
wadei idaman kalbu, abaikan jam dekat kue tu ye,
 abang ariq mengodek2 kamera sya sebab tu lari jauh setting masa tu.

Agak agak nak tahu rasanya macamana sila lah menuju ke lokasi yang di nyatakan
sya ada jugak mencuba rojak dan cendol tu, tapi rasanya cendol pilah lagi ummmm...gitu.



16 jeJari meNulis:

aku budak klang said...

alamak ABK pun suka makan wadeh...dah termengidam la pulak

kasihibu said...

ABK
---
sedap kan? akak memang suka sbb ranggup, pedas pedas gitu

kakchik@ella said...

kueh vadei feveret KC. cendol jugak.

atuk said...

Assalamualaikum Kasihibu

saya suka wadei...sebab ada kacang dal...

kakcik said...

Kakcik pun suka makan wadei, tapi sekarang gigi kakcik dah tak kuat mengunyah! :(

KhaiRin : anies said...

mkn ngan cili ijau perghhhhh kena lak air kopi perrghhh

diana said...

saya suka wadei..
pernah cuba buat tapi tak jadi..
:p

Dinas Aldi said...

Vadei sangat sedap dimakan masa panas2, baru goreng, fuhhh!

Aku Ibu Muda said...

peberet tu wadeiii.....

aimaniman said...

akak pun suka wadei sedappppppp... tapi kat port klang ni susah nak carik, wp ramai org india, pelik.. kalau kat kota tinggi dulu ramai melayu tp banyak plak wadei...

mamaijat said...

...minat juga cendol & wadei....
nak tanya..cendol pilah..tang mano tu??cer citer lokasi sebonar?....

Acik Erna said...

assalam sya...akak suka makan wadei di S2 tu..orang melayu buat dan jual sedap..

MulutPayau said...

wadei memang sedap....tapi cendol lagiiiiii sedap....

Temuk said...

Kat mana family store Sikamat ni, kasihibu? Bukan di Taman Sekamat, Kajang, kan?

Pakcik lagi happy kalau kasihibu sebenarnya mengidam wadei+cendol tu, bukan teringin, hehehe.

Zaitun said...

Kak Zai pun suka wadei tapi jarang dapat yang sedap.

sheila said...

balik sok den nak try lak...