Friday, January 27, 2012 By: kasihibu

MARI ...LAWAN...MARI..... (MLM)




sumber pakcik google....

Ada orang kata sistem MLM ni ibarat seperti Firaun menindas hambanya,
Firaun di atas hamba abdi di bawah,
 piramid tempat firaun sekarang dibina oleh hamba abdinya ,
 sekarang macam macam kisah MLM,

 termasuklah yang di siarkan dalam akhbar semalam UMRAH MLM...
 macam macam cara orang hendak menindas dan mengambil kesempatan kan?
harap kita boleh berfikir sebelum bertindak,

berfikir kejayaan kita adalah di sebabkan rezeki yang baik ataupun sebaliknya
 (sekadar mengigati diri sendiri)
Limas dan rimas di asak untuk MLM..maaf ye..sangat tidak berminat!!!!

14 jeJari meNulis:

Daddy Ziyyad said...

puak puak MLM mmg selagi boleh akan tolak dakwaan MLM ni haram/menindas..

KhaiRin - anies said...

akk cari blog aidid muaddib.dia mmg anti MLM. sy suka cara penyampaian dia walaupun kedengaran agak 'kurang ajr' but byk ilmu yg sy peroleh dr blog dia tu

Acik Erna said...

sya..sama la kita kurang berminat..tapi amat payah nak menolak bila diasak berkali2..akhirnya terpaksa tolak jugak.

MulutPayau said...

saya pun tak berminat ngan MLM.....

Sz said...

hihihihi...
saya mmg sgt saspen bila tetiba ada kawa yg lamaaaa sgt tak berhubung pastu tiba2 dia muncul dan nak jumpa kita dan nak bawak kawan katanya...hadesss...sahih MLM!

LYAfrina said...

heheh
kiranya senang atas kesakitan org bawah ni

Tiramisu Fatiema said...

betul akak..kena fikir sebelum bertindak..terkadang kita tercuai jugak..

rynas said...

saya pun jenis tak minat dgn MLM nie

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
LF selalu ingatkan anak2 tentang benda ni . Betul kata Khairin-anies, nak tahu tentang MLM, baca blog berkenaan

sal said...

MLM..oh first time dpt info..thnks..nanti cari maklumat..nak tau juga ceritanya..sekadar berminat nak tau...

ibundo said...

kpah suka lawak boboi tentang mlm..

pena rozie said...

x suka....

Temuk said...

Yang duduk di atas tu kerjanya Makan, Lapar, Makan. Itulah kehidupan dia: MLM, MLM, MLM.... sampai Makan Lama-Lama Mati. Huh!

kasihibu said...

Pak cik Temuk
------------
Sya suka apa yang pakcik tulis..kalau FB sya dah like 10000000000000001 kali... ;p