Thursday, October 6, 2011 By: kasihibu

SEKARANG NI SYA ADALAH AYAH DAN IBU.....

Lama betul sya menyepi......

mood sedang pilu, sedih, 
kira macam primadona air mata lah sekarang ni......

sebab............................


selain daripada mak dan ayah jauh di mata dekat di hati



sekarang ni..............................

sya adalah seorang ibu....seorang ayah


pada anak anak anak dan anak  yang ini..................


sebab........................




enpakwe dan sya.....................

dah berpisah tempat tinggal

En pakwe sudah bertukar ke ppk Rompin/ Jelai N9

SEDIH..............
SAYU...............

tension pun ado.....

sebab kena urus rumahtangga sendirian
enpakwe cuma ada di rumah pada hujung minggu je

Berita gembira: ESOK ENPAKWE BALIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 jeJari meNulis:

Acik Erna said...

assalam sya..jauh pindahnya tu..
untu ayah dan mak sya.doakan yang terbaik buat mereka..

kasihibu said...

acik erna
---------
ia kak..hari pertam enpakwe tak ada di rumah, meleleh je air mata
beza betul di tingal OST dan di tinggal pindah
sedih je hati
huhuhu...

lagi sebak bila si kecik asyik tanya ibu bila ayah nak balik.................

Sz said...

aaa sedihhhh...
moga semakin hari semakin sayanggggg...
bila berjauhan ni lebih menghargai setiap detik bersama tu kak...

psst: nnt akak email ye alamat surat menyurat + no hp...

kasihibu said...

SZ
---
huhuhu...beginilah nasib.......
sunyi sangat rasanya walaupun riuh dgn anak anak...

Marina Monroe said...

Salam, tak per bila berjauhan, kasih dan rindu menebal, bila bertemu hujung minggu, sungguh indah..

sal said...

cian..sabo je..

moga Allah permudahkan urusan harian....

kasihibu said...

aunty
-----
betul tu aunty, dah siap cadang nak masak apa untuk esok ;)

kasihibu said...

sal
----
Insya'allah....

Dr. Ben said...

ramai family dah jadi macam ni. Kalau boleh dok la sekali.

kakcik said...

InsyaAllah, akan terasa kemanisannya nanti bila berjauhan begitu walaupun berat untuk diharungi pada mulanya. Semoga Sya terus tabah menguruskan rumahtangga.

MutiaraBiru@Ibu3A said...

kena kuat semangat la kalo suami jd weekend husband ni..

ada kawan saya, dia ni weekend husband sejak kahwin, now dah 16 tahun kahwin, cekal sungguh wife dia..

kasihibu said...

dr ben
------
memang hajat di hati macam tu, tp anak anak sekolah, sya pun belum aplly tukar, kalau ada kekosongan bolehlah bertukar di tempat kerja yg sama dgn dia

kasihibu said...

kakcik
------
betul tu, tp terasa sunyi sangat,
Insya'allah..
bak kata enpakwe,kena tabah & sabar

kasihibu said...

mutiara
-------
tp kadang2..bila kesabaran ter"campak"
terus mengurung diri dlm bilik, tinggalkan anak anak di luar ;p

kuat semangat betul mereka tu ye..sya tak sanggup