Thursday, August 11, 2011 By: kasihibu

JALA JALA ITIK............TER..............JALA ANAK AYAM.....(,")

agar agar, roti jala, kurma dan kari ayam

 zoomm.......

  nasi goreng pedas berasap


Bila tiba nak berbuka puasa je, macam macam menu difikirkan,
kadang sampai tak terfikir nak masak apa, jalan yang paling selamat ialah....

tanya anak anak dara diorang nak makan apa
kalau tanya enpakwe jawapan selamat dia sonang je
u masaklah apa apa pun, sedap ke tak sedap ke abang makan je.... *sedihkan*
macam pasrah je ayat dia tu......


Disebabkan permintaan anak dara berdua tu roti jala dan nasi goreng
maka sya pun operasilah menjala jala................
lagi pun sangat senang permintaan dioang, bila bahan2  dah ada,
tinggal campak campak je mesti boleh buat kan?

tapi kan sebenarnya sya sangat malu dengan enpakwe sebab roti jala sya lain rupa parasnya
masa sedang menjala jala tu, sya suruh enpakwe jangan datang dapur sebab sya tersangatlah segan
tak macam roti jala yg jual jual tu
nak tunjuk gambar pun segan tapi tak apalah kan..asal boleh ngap dan kenyang sudah

resepi tak payah tulislah kot, semua orang tahu cara masak roti jala dan kari ayam kan?

Yang best masa lepas berbuka tu, memang kami solat dulu sebelum makan
nak tahu apa aktiviti si kecik berdua tu?

~

~


~

~


~

~

~

~

~

~

~

~






taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................................................





~


~


~

haaaaa..... hambik kau!!!
di lambak mainan bebanyak dekat ruang dapur tu,
 sorang lagi main di bawah meja...........



 2 beradik comel sedang  leka bermain sampai ke bawah meja (,")


lawaklah anak anak kecik ibo nih....
mainlah puas puas ye sayang....
asal kitorang boleh makan dengan aman damai dan kenyang kenyang.....

Alhamdulillahhhhhhhhh.........*kenyang*
opsss........puasa!!!!!!!!
heheheheheeeee...(,")



 
 
nota:pepagi tunjuk gambar makanan tak apo kan? (,")

11 jeJari meNulis:

kakcik said...

Assalamu'alaikum Sya...

Semalam kakcik hanya buat ayam masak kicap dan masak nasi untuk berbuka. Yang lain - beli, walaupun kakcik masih bercuti sakit, dah namanya sakit kan? Kenalah rehat. :)

sayangsayangibu said...

kakcik
-------
w.salam
harap kakcik semakin sembuh

*kakcik mc adalah dikira di tempat kerja dan di rumah jugak(,")*

Che Mid said...

Eh, ok apa roti jala tu... nampak macam jarang-jarang je. Jala betul pun ada koyak sana sinikan..janji masuk mulut nanti, rasa jala, bukan rasa joran ha ha

sahromnasrudin said...

cicah dgn bubur durian..mantop huhuhhhh

~ yus ~ said...

cantik je yus tengok roti jala akak tu....:)

saya pun tak pandai buat roti jala tu. Maksud saya jalanya, tak menjadi sangat...hihi

luahfikiran said...

SALAM,
SELAMAT BERPUASA. RUPA TAK BERAPA TAPI RASANYA SEDAP, OK LAH TU !

Acik Erna said...

sya..tak pe..tunjuk la gambar makanan..boleh bagi idea kat kengkawan lain nak masak.

sayangsayangibu said...

che mid
--------
part last tu buat sya senyum..(,")

sayangsayangibu said...

SN
--
tak minat manis2, tp kalau roti sedaplah buat gitu

sayangsayangibu said...

Dato Lf
-------
w.salam selamat berpuasa jugak
yang penting sedap dan tak terbazir kan?

sayangsayangibu said...

Acik erna
---------
betula tu kak, kadang dari situ timbul idea nak masak apa kan?