Friday, July 29, 2011 By: kasihibu

ORANG CERITA PUASA..KITA CERITA PASAL KUALI...

Sikit punya panjang tajuk daaa..........................


sumber pakcik google


Disana sini semua cerita pasal menjelang ramadhan,
sampai dekat blog ni ada cerita kuali leper pulak kan?

hehehehehe....ini adalah salah satu daripada persediaan menu berpuasa

sya cadang nak buat roti jala
kalau dah bosan makan nasi masa berbuka puasa
 apa salahnya kita berjala jala kan?
kata enpakwe, yang penting perut kenyang  sudah
Mujurlah anak anak dara berdua tu pun jenis tak kisah,
 asal kenyang boleh saja...yang penting Alhamdulillah..
masih ada rezeki untuk kita nikmati untuk hari tu kan?

~

~

~

~






sumber pakcik google

Dikesempatan ini sya ingin mengucapkan selamat  menyambut bulan Ramadhan,
selamat menjalani ibadah puasa
semoga Ramadhan ini bertambah nikmat,
bertambah manis  dan bertambah bermakna buat kita semua.

Yang penting jugak Ramadhan ni cukup setahun kiraan hijrah untuk sya membayar zakat pendapatan
Alhamdulillah.... dapat juga insan yang memerlukan merasa rezeki daripada hasil zakat pendapatan tu, walaupun hanyalah sedikit.

Selamat berpuasa dan ampun maaf juga di pinta
 andai ada tulisan tulisan sya yang menggamit perasaan
sedih ke, marah ke, kecewa ke.....
sya hanyalah insan biasa
yang mengetuk keybord kadang kala ikut hati dan perasan juga.


nota: sebelum menjalani ibadah  puasa  kita wajib  mohon maaf dan memberi kemaafan kan?



23 jeJari meNulis:

Acik Erna said...

asslam sya..selamat menjalani ibadah puasa.
ok lah tu sya..kuali dah sedia.dah..tinggal nak menjala aje kan.
sya..akak ingatkan betul la ada nama pisang 3 beradik..rupanya sya pun belum tau pisang apa ye..
dah berbuah nanti boleh tau dah pisang apa tu.

Yasminhamid said...

selamat berpuasa .... saya pun ank mohon ampun dan maaf sekiranya ada komen yang menyinggung perasaan..

luahfikiran said...

SALAM,
SALAM BERPUASA DAN MEMBUAT PENGISIAN YG TERBAIK DAN LEBIH BAIK DRPD TAHUN-TAHUN SEBELUMNYA

gadisBunga said...

saya suka bukak puasa dgn kuih buah melaka. nyummmm...!!

kuih sagu pun sedap gak.

pastu air teh bunga. sirap selasih ke....walaweh...

sayangsayangibu said...

acik erna
---------
w.salam kak samalah kita selamat menjalani ibadat puasa
semangat nak menjala tu dah ada, sbb dah rangka salah satu menu tu
pasal pisang tu, memang sya tak kenal, bila dah besar nanti baru tahu pisang apa.

sayangsayangibu said...

min
---
sama samalha kita ye?
selamat berpuasa buat min dan keluarga agaknya adam pun belajar puasa jugak kan?

akak suka baca komen macam kita berborak borak jugak ....;p

sayangsayangibu said...

Dato LF
-------
w.salam
amin...... semoganya begitulah
selamat berpuasa juga buat dato dan keluarga

sya masih tak dapat drop komen dlm blog dato sbb setting komen tu
ralat juga rasanya
terima kasih di atas setiap perkongsian ilmu dalam en3 di blog tu.

sayangsayangibu said...

GB
--
memang sedap tu, cair di mulut salah satu kueh kegemaran akak jugak

kaklong said...

selamat berpuasa gak..!


roti jala..antara menu wajib kaklong anak beranak..yg penting buat sdri...!muai!

Sz said...

wahh sampai 2 kuali kuar kak!
ni terasa nak p cari kuali gak ni..heheee

Hanis Azla said...

Selamat menyambut ramadhan juga utk sya sekeluarga..

wah berkuali baru ramadhan ini yer.. kat rumah pun ada beli kuali macam tu dulu.. konkonon nak buat roti jala.. tp smp skrg tak buat2.. smp naik berkarat kuali tu.. agaknya jenis yg murah kot.. he..he..

Zaitun said...

Selamat berpuasa buat ibusayang,kak Zai jua mohon maaf kalau ada menyinggung perasaan.

Temuk said...

As-Salam SAYANGSAYANGIBU
Bila dah jadi jalanya, pi la jala ikan utk jadi lauknya! Hihihi, Pakcik pun suka roti jala tu (kenapa macam lempeng dipanggil roti?). Tapi gu nya mestilah kari daging + kentang dicincang halus.

Sempatkah masak pisang 3 beradik utk juadah puasa?

Diucapkan selamat menjalani ibadah puasa untuk SSI sekeluarga.

Ibu n Abah said...

sya...
akak jugak nak mengucapkan selamat menyambut Ramadhan al Mubarak...
akak jugak teringin nak menjala-jala... bagus jugak sya bagi idea macam ni..

Dinas Aldi said...

selamat menjalankan ibadah puasa di bulan Ramadhan. saya pun minta ampun & maaf andai terkasar bahasa :)

sal said...

cantik kuali memotivasikan kita utk menyediakan juadah berbuka..

selamat menyambut bulan ramadan dan selamat berpuasa..

zino said...

selamat mnyambut ramadhan...

kakyong said...

Selamat menyambut ramadhan almubarak..

Adry@Daun said...

As salam Sya, slmt myambut bln Ramadhan al Mubarak buat Sya sekeluarga..

eelobor said...

hahahhaa, kuali pun kuali lah.

apapun selamat menyambut ramadhan al-mubarak

Yan said...

pasal kuali penting gak buat item bila nak sedia makanan buka puasa. Sama gak lah..

anyway, selamat berpuasa.

ibuintan said...

selamat menjalani ibadah puasa Sya..

wah... petang ni berbuka dengan roti jala ke

akak juga memohon maaf atas salah silap selama kita kenal di alam maya ni

Amy Syaquena said...

selamat berpuasa kak...