Sunday, April 24, 2011 By: kasihibu

PESTA BUKU...



    enariq sampai tertidur lepas
mengamuk mengantuk.


masing masing dah puashati sebab dapat buku yang di hajati


                                          penat dah sebab dari bawah sampai tingkat tiga
                                      nasib baik enpakwe dah note both2 yang nak pergi
 lepas dia semak web PB tu. 
  leka dengan lampu dan game  uji minda di  dewanperlis

                                                                                                                                                            
tunggu ayah di dewan sebelah perlis tu tak perasan
dewan apa both dewan bahasa dan pustaka

                              

                 dah tak larat nak kejar enariq ,sya mintak enpakwe dukung.            
              
 dekat both dewan bahasa

hendak balik sudah.......

Kami bertolak lepas sya selesai basuh kain pagi sabtu tu, dari sini dalam jam 9++
parking kereta di KL sentral dan naik komuter turun di hentian putra.

Parking dekat KL Sentral sangat mahal ye
1 jam 4 henggit, bila dah hampir 5 jam dah berapo tu...

sya bawak duit rm250.00 baki tinggal 15 hengget je
beli buku tak hinggat memasing
enpakwe dengan buku rujukan dia,
 sya masuk dekat Karangkraf konon nak beli buku untuk diri sendiri,
 tp rembat jugak untuk anak anak

memang gila buku bila dah   kesana
jom bawak anak anak ke PWTC
memang sesangat best...
Tp...
pastikan dah tahu both mana yang kita nak tuju,
 senang tak tercari cari.......

nota:dari semalam anak dara berdua tu, leka mengadap buku,
 sampai paksa diorang , makan mandi.....masuk tido
diorang sedang teruja dgn koleksi buku (,")

16 jeJari meNulis:

Yan said...

bila tengok u n anak2 naik commuter, teingin nak bawak anak2 naik commuter p kl.. depa tak pernah rasa.

sayangsayangibu said...

k'yan
-----
memang teruja bawak diorang naik komuter tu, terutama si kecik2 tu memang tak pernah naik lagi, lagipun enpakwe tak minat terperangkap dalam jln yg sesak.

Che Mid said...

tahniah dpt bawa anak2 beraya di pesta buku, bukan senang nak handle terutama sikecik tu..

Yasminhamid said...

setiap tahun saya memeng ke pesta buku. tak pernah bawa keta susah nak parking. lagi senang naik train..

Yasminhamid said...

setiap tahun saya memeng ke pesta buku. tak pernah bawa keta susah nak parking. lagi senang naik train..

ibuintan said...

sian sikecik tu..mesti penat sungguh

kami juga yang tak smpai hajat lagi ke sana, ada saja hal yang lain

azieazah said...

Alahai SYA, borong sakan yer. Puas hati dapat buku dgn harga istimewa, kan?

Tak singgah di booth saya ek. Saya bertugas 3 hari sejak Jumaat hari tu di booth Creative (juga komik Gila-Gila).

Esok cuti, sambung balik duty pada Jumaat–Ahad depan.

sayangsayangibu said...

Che Mid
-------
diorang menyebut je,selagi tak pergi.
memang tak larat mengejar si kecik tu, takut hilang dlm lautan orang...
lagi satu takut dia mengemas buku2 yg bertimbun tu.

sayangsayangibu said...

Min
---
memang pun...parking lagi kan?
ingat nak naik komuter di s.alam, tp risau nak parking dkt kawasan tu.

sayangsayangibu said...

ibuintan
--------
mengamuk2 dia nak tidur dan kelaparan ;p
kes lupa nak bawak susu

boleh je pergi kak sbb 1hb baru tamat.

sayangsayangibu said...

azieazah
--------
sangat berbaloi, dah lalu dekat both tu, tp memang tak boleh nak menyinggah enariq tak mahu berdukung,dia nak bebas guna kaki
memang tak boleh nak terlek
takut dia terhilang dari pandangan

Rozali said...

Assalamualaikum Sayang Ibu

Alhamdulillah
ajar anak hampir selalu dgn buku2
moga meraka cerdik dan soleh

Wassalam

shahjiehan said...

kete ni kuat mkn minyak x???

shahjiehan said...

alamk..silap komen da....

sayangsayangibu said...

atuk
----
w.salam
insya'allah, tp yg tak bestnya bila diorang dah dapat buku cahaya samar samar pun mengadap lagi, geram betul.

sayangsayangibu said...

shahjiehan
----------
(,") silap rumah daaa.....

kereta ni masih di dalam ketegori jimat minyak.