Monday, March 21, 2011 By: kasihibu

TERHARUNYA.................

Kadang perangai lelaki ni tak boleh di jangka kan?


ada masa tetiba je...

plingggggggg.........

bertukar.....

manja macam kucing

plinggggggggg..........

bertukar

rajin sesangat rajin

plingggggggg..............

bertukar 

malas sesangat malas..........


kisah yang sya nak kongsi ni adalah pasal enpakwe

ada suatu hari 
sya balik kerja tugas utama pergi ambik anak anak kecik dan anak anak besar 
sah sah lambat sikit sampai rumah kan.......


yang buat terharu tu 

tak jangka enpakwe tolong buka kan gate, bukak pintu, tolong uruskan anak anak anak dan anak....

bila dah jadi gitukan

hati isteri mana tak berbunga riang kan....
terharu je.......

ini yang buat sayang sayang sayang sayang dan bertambah sayang........

terima kasih enpakwe sbb ada kesempatan untuk membantu sya dalam urusan rumahtangga..............

33 jeJari meNulis:

Rozali said...

Assalamualaikum Sayang Ibu

terharu seorang isteri...
isteri suka, suami pun happy
he he

Wassalam

Rozali said...

...

terlupa nak ucap terima kasih kpd enpakwe kerana mengembirakan hati kawan saya ni

gadisBunga said...

sweet la kak....!! :)

sheila said...

betulkan kak...
bila benda yg jarang2 en suami ni buat kite rsa terharu sangat... tu kalo den bukan takat terharu gitu yo..siap meleleh2 lagi

Kakzakie said...

Jelesnya kakak dengar cerita. Bolehlah terlentang relex macam kucing yg gambar bawah tu....

So Shy Lady said...

so sweeeeeeeeeeeeeet!
alhamdulillah dpt en pakwe sbgitu.

tomei la kucing pemalas tu.... geram jer nengok!

cikceriacorner said...

akak..comelnye kucing tu..

hehehe..memang sweet la kak..

aanie said...

wah, memang terharu....sy lak mmg encek suami jemput kat kete...sebab sy duk apartment, xlarat nak angkut brg dan dukung baby lg..huhu...

anw thanx psl pagar baby tu...nti nak try cari kat hardware lak..:)

niesz said...

bgusnye, sweet je kan..mcm ni la lelaki idaman kan..rajin tlg isteri..bar berkat rumahtangga.. :)

alfa juliet said...

memang bersyukur kalau suami membantu..ringan beban di bahu

sal said...

alhamdulillah..moga berpnjangan keperihatinannya..ameen

Amy Syaquena said...

so sweet la dear..

Mak Su said...

kelakarlah pulak ;D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
eh mana tau saya manja ni..saya rahsia rahsia pun awak tau

=sz= said...

ahaaa betul la tu kak!

tapi bila musim hujan ni terus rasa nak p order pasang gate otomatik ;p

ahmad humairi said...

wah! macam magik plak...zam, zam, allakazam...terus tukar.

Ibu n Abah said...

Sya..
Alhamdulillah..
sepakat membawa berkat....
:-)

DrSinga said...

datang hangin rajin.. macam2 depa boleh buat , kan!!?
:)

al-lavendari said...

bagusnya pakwa awak .. saya pun lepas ni nak rajin2 tolong makwa pulaklah !

kak Erna said...

sya..cina memang pandai makan petai..zaman akak sekolah dulu,,jiran sebelah rumah tu..suka sangat masak sambal tumis petai..

sayangsayangibu said...

atuk
----
w.salam. kadang ada yang tak dijangka kan?
sebenarnya apa pun yg suami bantu walaupun hal yg remeh tp isteri tetap hargai


atuk2
-----
sya dah bagitahu dgn enpakwe dia senyum aje ;)

sayangsayangibu said...

GB
---
;P kadang akak pun tak boleh nak jangka

sayangsayangibu said...

nest
----
iolah nest
kadang kadang tak di jangko benda yg remeh pun diorang nak tolong kan?

sayangsayangibu said...

nest
----
iolah nest
kadang kadang tak di jangko benda yg remeh pun diorang nak tolong kan?

sayangsayangibu said...

kakzakie
-------
kadang kadang
bantuan mereka sangat2 diperlukan

sayangsayangibu said...

SSL
---
alhamdulillah... setakat ni membantu urus anak lipat dan sidai kain boleh lah
tp bab masak...
masih tak boleh nak diharapkan heheheheheheh... ;)

sayangsayangibu said...

CC
---
pahit manis dalm hidup berumah tangga.. ;)
comelkan kucing tu, terlentang je, kalau dekat rumah akak memang tak sempat bernafaslah kucing2.

sayangsayangibu said...

aanie
-----
kalau macam tu memang kena banyak membantu sbb ada lif tak apa lagi nak berangkut, kalau naik tangga
hohoho... seksa
harap dapat dah cari pagar tu .

sayangsayangibu said...

niez
----
suami is3 ni memang kena saling bantu mebantu
kalau harapkan is3 je yg buat
tak larat
penat
kalau dah penat hati pun marah, malas dan nak nagis pun ado.. ;0

sayangsayangibu said...

alfa
-----
kan? walau perkara yg remeh2....

sayangsayangibu said...

sal
----
insya'allah
harap2 begitulah.

sayangsayangibu said...

amy
----
tu yang buat terharu kan?

sayangsayangibu said...

maksu
------
dan sweet kan?