Friday, January 21, 2011 By: kasihibu

NGERI DENGAR

Petang tadi baru sya tahu adik bungsu   terlibat dalam kemalangan antara teksi limo KLIA dan si kancil yang di pandu afu  Asu, kereta adik tak boleh di jalankan melainkan di tunda.

Kemalangan berlaku malam tadi di jln baru Dengkil Sepang,
masa adik dalam perjalanan dari KLIA sbb menghantar dokumen disana

masalahnya sya adalah yang paling terdekat dan kami semua keluarga tidak mengetahuinya

sya tahu pun bila ayah telefon petang tadi bagitahu adik di hospital Putrajaya
Masya'allah......


keadaan kereta mak su...


Meremang bulu roma bila kawan adik yang ada bersama di dalam kereta ceritakan
kereta berpusing2 lebih dari 5 x....
pemandu LIMO tu dah nak lari, tapi nasib baik kebetulan ada kereta peronda di belakang dan peronda tu dah kejar dan tahan kereta LIMO, pemandu seorang India dan dalam keadaan mabuk!!!!
sya sedih betul
Alhamdulillah...... semua nya selamat

Tp yang pasti kami semua masih terkejut
Esok sya dan ayah akan ke Trafik Sepang untuk ambil kereta ayah nak bawa ke bengkel di K.Pilah sbb senang nak monitor.

Sebenarnya bab bab kemalangan ni sya seriau sbb sila baca en3 nih......


nota: baru tadi  makcip bawak maksu ke hospital jempol sbb dia masih tak stabil, esok baru kami balik kg...
harap harap afu tak ada kecederaan yang kritikal sbb makcip kata afu yg minta keluar dari wad..
asuuu...asuuu..... : (

4 jeJari meNulis:

Mak Su said...

masyallah, saspennya...... takut memikirkan

mengenai hal disapointed, masa arwah maksu nazak, maksu eventho dlm kl, tapi abang ipar called yang jauh2, lastly baru kuarga kat kampung informed maksu, sedih sgt, padahal dlm apa2 hal, maksuler yg selalu dicari dek arwah kakak tu. apa nak buat, perkara pun dah lepas

sayangsayangibu said...

mak su
------
sya lagi pulak, sbb dah alami seriau, harap harap tak apa apalah...
takdir kan? kadang org yg terdekatlah yg paling last dapat tahu..mungkin ada hikmahnya.

azieazah said...

SYA, tumpang simpati dengan apa yang terjadi. Syukur tiada yang begitu parah. Apapun bersabar.

Semoga segalanya lancar dan segera pulih.

sayangsayangibu said...

k'azie
------
t.kasih
lagi bertambah terkejut bila dimaklumkan, adik tercampak dlm parit ngeri sesangat..bak kata ayah macam durian jatuh dari pokok, mana tak sesakit seluruh badan.