Saturday, January 22, 2011 By: kasihibu

KAK CIK........Oooooo OO. KAK CIKKKK......!!!!!!!!

 kata kunci  kak cik SEROJA

Tepung talam? tanya si KC pada ibu.....
ialah...memang tepung talam kalau tepong gomak tu  sesuai  nak di baling pada muka buku lelaki lelaki yang mengganggu gugat orang pempuan dengan gangguan seksual je , kata ibu lagi
.
Permata  tu mata ke  bu? tanya ayong pulak..
Permata tu, sejenis perhiasan, mahal sangat berbagai jenis, sambil verangan enpakwe belikan barang  seketul 2 batu permata untuk sya
lepas tu ayong pun kata
nanti ayong dah  besar dah kerja  ayong boleh beli hadiah untuk ibu kan ibu

ibu pun sonyum sampai ke telinga...

Tetiba si Ika yang sedang buat kerja sekolah pulak bertanya
Ibu......ibu makna kembiri ni apa?

ibu pun jawablah
kembiri ...sejenis baka kambing biri biri jawab ibu dengan yakin, walau pun tahu jawapan tu sangat tak betul.
dan ika pun dengan yakin membuat ayat Ayah saya menternak kambing biri biri jenis kembiri.
Betul tak bu ? ika bertanya.. ibu cuma jawab mmmmmm...... (voleh lah gitu )


Tetiba ibu teringin nak makan halwa maksat, ibu pun cakap dengan enpakwe
syang...kita teringin nak makan halwa maksat, jom kita cari nak?

enpakwe buat selamba je macam tak dengar, errmmm sampainya hati
tak apalah mungkin enpakwe penat kot baru balik dari kerja.



Sya pun terus melayari dunia sesawang, terklik pulak blog kakcik seroja  tengok senyum simpulnya alahai..teringgat pada mak di kampung..rindunya.......... : (

Bila sya pandang ke depan   terpandang pulak  enpakwe
eh.....pasal apa pulak macam pakaian untuk mendaki pulak nih? tp dalam hati nasib baik tak pakai baju melayu satu set siap bersamping kalau tidak..........
enpakwe terus berlalu tanpa bicara..alahai bertambah sodih rasanya........

Sya melayan hati yang sodih terus bersajak ulang tahun kelahiran diri sendiri yang lagi beberapa tahun dah nak masuk ke ambang 40'an
Sambil tu tengok anak anak melayan cerita zombi kampung pisang yang tah ke berapa ratus ribu kali Astro mainkan macam dah tak ada cerita lain..... rungut hati  tapi melayan jugak gelak gelakan anak beranak

Tetiba sya terdengar  beduk berbunyi dan bisikan jika terdengar suara azan bergema sayup menjelang pagi.....

 bangun..bangun...bangun..sambil di goncang goncang badan oleh enpakwe

bangun sayang dah subuh, jangan tidur lagi....

alahai nasib baik aku bermimpi
ingatkan betul betul  tadi.. ;p


nota:  sangat susahlah nak buat en3 merapu nih kak cik..
tp demi memeriahkan suasana sya merapu meraban jugak lah..selagi terdaya.......  ;p

22 jeJari meNulis:

ikan emas said...

aha harapan dapat tupperware ni..

Rozali said...

Assalamualaikum Sayang Ibu

dalam mimpi boleh introduce blog kawan lagi... he he

Wassalam

gadisBunga said...

kenapa tetibe saya rasa teruja nak buat jugak??

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

k'eja dah masuk punn..

saya draft pun belum lagi..
huhuhu..


all the best kak !

Kamsiah said...

ala..kacau la ..org dok syok mimpi...:)

sayangsayangibu said...

IE
---
hehehe...sajo nak meriahkan suasana:p

sayangsayangibu said...

atuk
-----
w.salam.. semua yang di tulis adalah merapu sesaje....berdasarkan kata kunci yg kak cik bagi tu ;p

sayangsayangibu said...

GB
---
Apa lagi..sila sila.. mari kita meriahkan suasana

sayangsayangibu said...

Reen
----
apa lagi teruskan mengarang ;p

sayangsayangibu said...

k'kam
-----
mimpi merapu berdasarkan kata kunci kak cik ;p

kak Erna said...

sya..pandai dh tu..best baca..rupanya mimpi..

azieazah said...

Kak Azie rasa kalu yg ayat yg dipotong-potong tu bleh dikira sekali, lagi banyak markah, sebab ayat tu best gilerr..!

cikceriacorner said...

salam akak..

heheh..dalam mimpi pon bleh mimpi berblogging..heheh

Zaitun said...

Kalau dapat permata sebagai hadiah best juga hehe....gurau.

alfa juliet said...

sekrg tgh hot hantu kak limah..hehe

kakcik said...

Terima kasih Sya kerana turut sudi memeriahkan peraduan kakcik tu. Bak kata Azie, lepas ni peninglah kepala kakcik memilih pemenang kerana semuanya sangat berbakat dan kreatif. :)

sayangsayangibu said...

kak Erna
---------
hehehehe...sesuka je kak, puas cari idea merapu tu sekadar meriahkan suasana.. ;p



k'azie
------
hehehehehee.... voleh gitu?



CC
---
mimpi merapu sesaja .... bukan vetul vetul... ; )

sayangsayangibu said...

K'Zaitun
--------
best kan? kalau lah..bebetul
*nak verangan jab dapat permata seketul -2 *




alfa juliet
-----------
hehehehe... lawak kan?




kakcik
------
heheheheee...sya suka memeriahkan suasana yg ponting happy ;P

poning kepalo makan panadol ; )

Kakzakie said...

Salam sayang ibu,

Betul tu yg penting kita meriahkan dan ceriakan teman bloggers. Kenal-mengenal antara satu sama lain.

Best and sporting.....

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

agaknya mimpi tu berwarna-warni tak?
mesti ceria kann?

suri solehah said...

salam..emm..kena rasa ingin nak kenal sayang ibu selepas baca entri ni..macam special je...

sayangsayangibu said...

Kakzakie
---------
yup memeriahkan suasana kan... seronok ; )



AD
--
en3 tu di olah dgn cara konon2 sya bermimpi..




suri solehah
--------------
w.salam tiada yg istimewa..biasa biasa saja
salam kenalan..