Saturday, July 31, 2010 By: kasihibu

TAK KAN SAMAN LAGI.......?

Kisahnya tengahari semalam. io ko semalam..

ha betulah semalam, hari ni dah hari baru 31hb dah.

tengahari tu pergi pejabat enpakwe, sbb nak ambil duwit yang dah terpaksa di korek dari TBHJ anak anak,
nak tampung solekan akhir sebelum masuk rumah Ahad nih,

Banyak benda betul nak di buat ye?
Kalau dulu, rumah di S.Alam tu, beli atas pemilk, kira 2nd ownerlah kan, jadi nya tak ada nak solek apa apa dah, semuanya dah ada. yang di bahau tu, sesaja beli dan bukan untuk duduk pun, jadi nya memang tak terasa sangat duwit tu mengalir laju.
Tapi yang ni......ya Allah sangat semput kalau di semak semula pada jumlah perbelanjaan yang di buat adalah  beberapa rm nak mencecah ke 20k
hambik...mana tak terpaksa juga sentuh duwit anak anak, kira pinjamlah
bukan hangus, tak sampai hati nak menghanguskan hak diorang tu.

Berbalik pada cerita saman, jumpa enpakwe dia kata
kurang rm100.00 tu,
Sya: errpp nape?
Enpakwe: kena saman
Sya:apa? kena saman, mencik betul..saman apa nih


Enpakwe: ni ha..sambil tunjuk resit dan cakap hadiah untuk hari jadi
Loh..........hehehehehe...oklah nih, tak sabar betul ayang nih, sya cadang nak hadiahkan  dia ,
tp dah tempah dulu
heheheheh kira sya selamatlah ni ye?

enpakwe: bukan lah, ni resit, nanti u bayarlah baki tu kata nak hadiahkan birthday
Alahai enpakwe nih, ooooo
hadiah nak memahal tahun ni yo, lagi beberapa rm saja nak 1k
sabar yolah..............
nanti tunggu maso birthday kita ye...siaplah
kita pun nak tempah hadiah sendiri, pastu bagi bil enpakwe selesaikan yo..
ha adil tak? adil kan?

9 jeJari meNulis:

Ibu n Abah said...

sya..
kira okaylah...
baik-baik pakat punya..
duit suami, duit kita..
duit kita.. duit kita...
memang selalunya akan dapat ke kita juga....
hihihihi
inilah yang dinamakan seper (sifir) suami isteri yang harmoni...

DrSinga said...

hahaha...
beli hadiah sendiri..lepas tu claim...
baek punya tektik..

cheqna said...

salam

boleh erk gitu??
hehehehehe

kak Erna said...

sya..betul kata dr..baik punya tektik..akak tahun ni pun terbuat macam tu gak.."ter"..tu menunjukkan tak sengajakan..

sayangsayangibu said...

akak
----
betul jugak tu kan\k, tp tiba time sya
rasa macam tak sampai hati pula
ialah sebab sya lahir bulan nov
pastu dah nak buka sekolah pulak
kesiankan dia, kesiankan anak anak
jd terus tak tersampai hati nak mintak yg best best... ;p

sayangsayangibu said...

Doc
---
hehehehehe....kira macam kad kredit yek..beli dulu pastu bayar kendian ;p

sayangsayangibu said...

ceqna
-----
boleh tak boleh..tetap dibolehkan ;p

sayangsayangibu said...

kak erna
--------
hehehe
ter.... bukan sengajo
ter... ;p

Jiey^Mien said...

ish memang gitu la kan nak masuk umah..
Kami ari tu pun habis almost 25k gak..
padahal renovate kondo je pun..
hehhehe..
skali pikir cam membazir la plak..
:P