Friday, July 30, 2010 By: kasihibu

SEMUANYA TENTANG HARI HARI MAU....................

Pukul berapa datuk harimau
pukul 1....


Seronok main main masa kekecik dulu
lepas tu berteraburlah lari kena kejar takut kena terkam dengan kawan yang jadi harimau tu.

Siapa pernah dengar harimau makan durian?
Dulu masa kekecik ikut arwah atok ke dusun di tepi hutan jugaklah lokasinya
masa lalu denai tu, nampak bersusun elok  aje kulit durian dan ulas biji durian 
sya hairanlah kan
tanya arwah atok, siapa yang makan durian nih
bila arwah kata harimau
huhuhu...takut....
takut dan takjub
sbb harimau pun makan durian.

Mari kita belajar jenis jenis harimau dan gelaranya.........

Harimau malaya


harimau putih
eeeeeeeee chomelll..............
harimau jawa
mesti pandai cakap jawa nih.. ;p


serbuk pencuci harimau kuat
kalau suruh basuh baju sekolah anak anak sya
harus menangis harimau tu......

tiger wood
            kayo dengan harta, kayo dengan skandal..

bam tiger
masa kecik kecik dulu ada juga  guna ni


                             


                                                                                                                                                                      yang ni cream harimau lelaki...
                                                                                                   
Memula tengok bunting banting  ni, sya gelak, kata ngan enpakwe, 
sayang kalau tengok muka harimau tu memang takutlah kan..sbb garang
tp bila baca apa yang di tulis
terus jadi gelak...

kelakar lah pulak..........
Maknanya sungguh hebat pengaruh  pak belang ni kan?


pssttt: semua gambar adalah ehsan pakcik google, melainkan gambar yang last tu sajok... ;p 

5 jeJari meNulis:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gau-gau...

yang bawah sekali tu saya pernah nampak, minta colleague xplen..

haha..

alfa juliet said...

mcm2 org buat untuk lariskan jualan kan

Ibu n Abah said...

sya...
ngggggaaaauuummmm.....
akak teringat citer arwah mak akak dulu2, ada harimau jadi2an.. yg balik rumah mereka ziarah anak cucu mereka...
sampai sekarang akak takut....

Yasminhamid said...

memang pakai harimau tu untuk cuci baju...hihihi..

kak Erna said...

sya..akak takut ngan rimau..tapi..bam rimau..sentiasa ada dalam henbeg..