Monday, June 14, 2010 By: kasihibu

PECINTA.............. makanan..............

Ampun..sya adalah pecinta makanan &
enpakwe adalah tolong perhabiskan makanan
dan tak suka makanan terbuang...


Dapat  T.A.G  ni daripada  SINI
selamat hari lahir hazim... ; ) 

Sya adalah suka makan, hendaknya dari air tangan mak...
Ya Allah..kalau balik kampung, sekejab sekejab masuk dapur, celik mata masuk dapur
memang ke dapur je, mengunyah jangan cakaplah....sampai sambil mulut mengunyah tp bebel bebel
nanti alang gemuklah memang dah gemuz pun......makan banyak lah.... 
Lepas tu mak pun cakap
jangan makan biar nampak tulang, bising cakap gomok!!!!


teruk kan...sangat kronik kalau bercuti seminggu agaknya mahu naik 3 kg..
wahhh... 3 kg... melampau ntah lobih.dari 3 kg....... ;o

Itu belum balik rumah MIL lagik, jadual makan tak tentu masa, dengan kue kue lagi,makan makan lagi....
kalau di rumah MIL, sarapan pagi, pastu dah siap siap bahan tuk masak t.hari, lepas masak MIL uli tepung buat donat ke, karipap pusing yg sangat best tu, sampai sekarang sya tak pandai klim karipap, makan tersangatlah pandai.... ; ) ada saja menu dia nak menjamu anak cucunya.
Yang lagi kronik dah makan mato pun ngantuk
pastu belingkar macam si ular sawo....... 

 eeeerrpppppppppp..geliiiii

Kekuatan makan tu lagi kronik
kalau balik U.T.A.R.A


Sbb..dekat rumah tok tu, dari pagi sampai malam nak tido masih ada makanan
kalau tak nasi mee -mee, tak pun cucuq...
memacam jenis
buleh fengsan makan.....

---------------------------------------------------------------------------

  
Bab ngaT.A.G nih.....

mangsa mangsa haruslah......

1~ Moomy ADAM...... Yang meriah menjamu mata dengan makanan.

2.~MATAHATI........Yang nampaknya suka masak dan makan jugak

 3~ ENA......blog yang sangat menarik dan meriah dengan makanan

13 jeJari meNulis:

Rozali said...

Assalamualaikum Sayang Ibu

enpakwe tak marah ke
makan ajeee

sama macam saya
bila kat kg
boleh naik 2/3 kg

Wassalam

Yunus Badawi said...

Nasib baik nama saya tak naik untuk tag kali ni. Hutang tag yg dulu pun belum bayar huhuhu

psst - kira halal ajelah ya hehehe

Yunus Badawi said...

Salam Eja.

Makan apa malam ni? hehehe.

Wah kemana pergi mesti ada makan yg best2. Kalau mcm ni nak rasanya saya terjah rumah awak ngeeee

Lovely Kitchen said...

Salam k'eja
tq sudi bagi award ini kat Lovely Kitchen....terharu tau! muaahh muaahh..

sayangsayangibu said...

Atuk
----
Enpakwe tak boleh marah, sbb dia akan marah kalau sya tak makan
enpakwe pun kuat makan, tp dah gen kot..
bdan tetap macam tu jugak
isshhh...tak tahu nak mengemuk kan dia macam mana...
ada idea?


YB
--
Petang semalam gigih masak kurma ayam, goreng ayam tu sikit lepas tu buat masak kurma goreng kacang buncis
siap untuk dimakan..dah tekak orang n9, kurma ayam letak cili api 4 butir nak bagi rasa pedas
Kalau nak terjah nanti sya dah pindah rumah di Jarom ye... memang harus buat kenduri masuk rumah tu..Insya'Allah

YB Lagi
-------
Heheheh....tak kisah pun( tp buat ok jugak ), sya pun berhutang TAG dengan Zyma catwomen
Mungkin suatu hari ada lagi TAG untuk YB... ;P


E-na
----
Kalaulah akak berjiran dgn Ena
heheheheee..... ;p

ckLah said...

Makan.....memang kerja paling senang...nyum..nyum....



:)

sayangsayangibu said...

ckLah
----
sambil baring pun muleh makan
tp sekarang sya tak buat nanti anak anak ikut
nanti enpakwe tegur..malu

tp masa bujang2 dulu selalu, sambil nonton tb, baring2 mengunyah...
hehehehee.... ;p

Jiejah @ Iza said...

asal tag pasal mkn sure ingat saya yerrrr ?? hahahahha

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..sy berjaya menjadi follower blog ini yg ke 60...jemput ke blog sy..tenkiu :-)

en_me said...

rajinnyerr wat TAG.. ihihi

al-lavendari said...

jangan makan secara keterlaluan, nanti kena penyakit "keletihan usus" pulak, susah nak baik.

silvertech said...

hehe...tq wish hazim ;)

sayangsayangibu said...

en_me
-----
salah satu pengisi en3 ;p


Pakngah
-------
terima kasih nasihat yg berguna

silver
------
xoxo untuk boy encem tu ye...;o