Friday, April 23, 2010 By: kasihibu

Borak malam tadi

Sya: Sayang kita balik pagi sabtu ajelah di Sg Petani
enpakwe: kenapa pulak

Sya: ialah, nanti sayang bukan boleh memandu lelama, letih lagi balik kerja pastu memalam nak drive jejauh
enpakwe: nanti kita memandu lah bergilir gilir

Sya: tak mau lah, letih, ngantuk dan blaa...blaa...blaaa..


tp sebenarnya alasan yang betulnya adalah.........................................
v
v
v
v
v
v
v
v

M.A.L.A.S.............................................

Dan yang paling utama adalah, memandu jauh ni bosan kalau memalam,
 sbb dah tak nampak pemandangan alam semulajadi ,

dah namanya gelapkan, lepas tu nak lalu pulak tempat yang hutan hutan sikit
tak suka.....takut pun ado

lepas tu ada pulak pemandu yang ikut suka dia nak guna lampu jauh ke dekat ke..
sakit hati ....tak suka silau...

banyak betul alasan kan.....

errppp sayang...kita  jadi ye balik pagi esok, sya memandu..percayalah ....
heheheheee.... boleh percaya ke? tengok2 baru 10 minit duk dlm kereta dah tido ....


kalau bawak kereta macam ni tak apa jugak..berdesup sya bawak
silap silap 3 jam dah sampai di S.P

17 jeJari meNulis:

Mak Su said...

drive bebaik ek.

maksu x suka travel malam, suka travel siang.

sheila said...

naik yo bas...sampai ateh terus tido..

Sya Annur said...

sp? kat mana? mak sedare incik hubby den pun kek sp gak. hehehe... bwk keto leklokkk

alfa juliet said...

sy memang takkan drive kalau balik kampung...fokus jaga anak yg main dlm kete..hehe

sayangsayangibu said...

maksu
kita serupa, malam adoah masa tuk rehat2..baring2..
apa sajak baring tido dlm kereta tak seleso

sayangsayangibu said...

nest:
memanglah naik bas terus leno
tp susahlah nak bawak anak beghanak berderet2, ghaso cam naik ketoapi pulak ;p

sayangsayangibu said...

Sya
SP dokek Bukit Selambau
jiran ko?

sayangsayangibu said...

Alfa
Fokus jaga anak ke fokus jaga mato?
heheheee....

Che' Pit said...

apa2 pun hati2 dlm perjalanan.. semoga selamat sampai dan kembali

Yunus Badawi said...

Berapa hari nak balik SP? Kalau hujung minggu aje, lama kat highway aje. Lainlah kalau Eja bawa 3 jam pergi 3 jam balik. Kalau saya 3 jam tu baru sampai Juru. Itupun kalau tak kena speed trap hehehe

Yunus Badawi said...

Selamat pergi dan selamat pulang. Jgn lupa belikan kami jajan hehehe

Yunus Badawi said...

Nape boleh lalu hutan2 pulak kalau balik SP? Kampung kat Kuala Ketil ke? hehehe

jedi said...

hati2 k...yang penting selamat

sayangsayangibu said...

CP
terima kasih, semoga semuanya selamat

YB
balik melawat je
sbb dah tenatkan
namanya sakit tua
di Bukit Selambau, kena lalu estet bukit lembu tu dulu baru sampai di sg lalang

jajan tu, tak boleh nak janji, sbb dlm kepala nih dah set
malam ni kena setel semua,tp memalam sikit lagi isnin nak kerja dah
banyak nak kena buat
dah perempuan kan
opss salah dah superwomenkan..;p

yb walaupun lalu h/way, tp tetap hutankan kiri dan kana ada juga tak berlampu jalan.

Jedi
terima kasih dan salam kenalan lagi.

Farra Rizal said...

jom join blog kt...

http://terataimewangi.blogspot.com/

xiiinam said...

Selamat jalan.....

DrSinga said...

woit!!!
balik!!balik!!
Senin dah!!!Kerja!!!