Tuesday, April 20, 2010 By: kasihibu

Aksi Kakak Chantik...

KC siap bertelekung bagai, sbb dia ni kadang kadang ikut kita sembahyang jugak

si kak ngah, silap tak pakai tudung pun, bilik kak ngah ni,
 biasalah sepah2 mainan tu bukan KC atau enariq, tp kak ngah sendiri...nampak buku atas meja tu, nak ikut jadual lah tu 

serius tui  muka ngajar si KC mengaji ; )

si KC dah mula main main dah, kak ngah sebut dia ikut, 
tp bila yang dia tahu tu, baca langkau serupa belajar sesama ye... ; )

Angin apa tah, malam tadi kak ngah rajin nak mengajar si Kakak Chantik mengaji...

tp biasalah KC, bukan boleh lama pun, paling lama 5 minit kot, lepas tu main je lebih, mulalah si kak ngah bising mengadu adik main... ; )

10 jeJari meNulis:

al-lavendari said...

seronok melihat anak2 ni semasa kecik .. bila dah besar (anak perempuan) di ambil orang (sebagai isteri).

kita dulu pun ambil anak orang juga !

sayangsayangibu said...

huhuhu....shedihnya...

tp memang seronok layan kerenah anak2 nih, nanti dah besar mesti rindu diorang masa kecik ;(

DrSinga said...

sebab tu kena simpan and treasure the bestest moments tu...kat gambar..kat blog..kannn...;)

Mak Su said...

semangat itu penting :)

alfa juliet said...

bestnya kakak ajar adik..harap anak sy nanti pun gini

Che' Pit said...

baguslah kalau kaka nye ada niat nak mengajar adik.. teruskanc

rynas said...

suka tgk bila bdk2 ikut benda yg baik. kita ni kena galakkan lagilah yer..

sayangsayangibu said...

dr
ia..betul tu, tp enpakwe kata kenapa tak cuci gambar tu, boleh simpan dalam album
sya kata, cuci mahal, sya simpan dlm pbucket dan enkatak sajok, selebih dlm blog ni la.. ;p

sayangsayangibu said...

mak su
terkonang masa sya kecik2 dulu dengan adikbradik....
kalaulah boleh diubah waktu, sya nak terus jadi adik yang manja dengan kakak, jadi kakak yg memanjakan adik2...ohh indahnya...

sayangsayangibu said...

Alfa
Cp
Rynas
-------------------------
benarlah kata orang tua2
melentur buluh biar dari rebungnya
semoga mereka akan menjadi anak yg senang dijaga, pandai berdikari dan yg terbaik Insya'Allah.