Thursday, July 4, 2013 By: kasihibu

ITU KEBENARAN WALAUPUN PAHIT

dekat lot kedai perumahan sya duduk ni ada berbagai jenis perniagaan

dekat sini ada bengkel lori kereta motor,kedai perabut,hardware,kecantikan,andaman,resto mamak,kedai kek,cosway,my mydin,99 speed mart,smart reader
PUSAT TUISYEN,PUSAT INTERNET namanya macam bagus sangat "cafe sihat" tak silap

Masa dalam ubahsuai kedai tu lagi ,tak silap sebelum tu kedai kek orang kita dah tutup operasi tak tahulah kenapa
sya dah cakap dengan enpkwe 
hrmmmm...ini jadi markas ponteng lepak buang masa orang orang bangsa melayulah ni

pagi tadi seawal jam 8.30 / 9.00 macam tu itulah yang sya nampak anak anak melayu sya pasti pelajar sekolah dah melepak dalam cyber cafe tu

dan apa yang sya nampak antara pusat tuisyen dan pusat cyber

pelajar bangsa lain cina utamanya berduyun duyun masuk ke pusat tuisyen
tapi yang bangsa kita
hrmmmm....sedih : (
salah siapa?
dan di mana saluran yang patut sya buat untuk aduan?




Sent from Samsung Mobile

4 jeJari meNulis:

ibuintan said...

nak buat camna Sya ... tegur lebih2 kang kena saman lak


kasihibu said...

ibuintan
----------
sedihlah, kesian pun ada juga tp itulah masalah sosial terutamanya pada bangsa kita sendiri

Kakzakie said...

Sekolah anak kakak sampai pihak sekolah pasang spy pak guard memantau agar anak-anak muridnya tak masuk CC yg dekat sangat dgn sekolah. Risau mak-ayah pun sama. Kenapalah dekat benar dgn sekolah.

Khai♥Rin : anies said...

Kesian kt ibu bapa mrk...