Monday, December 3, 2012 By: kasih ibu jua

KITA CERITA SATU PERSATU YE? Siri-4


Dari SP,  kami bergerak balik untuk menghala ke CH t/hari
 selepas menghadirkan diri 
di kenduri perkahwinan saudara mara  sebelah MIL  

Sya memang berhajat trip cuti ni nak bawak mak mertua sekali 
dan kebetulan anak saudara sya sorang duk teman tok masa cuti sekolah, 
dapatlah Ku Lin ikut keluarga kami berjalan jalan sekali

Sampai di CH bebetul dah petang dengan hujan nya,
hrrmmm...bohsan sungguh kesejukan di dalam kereta masa tu
anak anak dan tidur bangun, tidur bangun dah
kesian diorang Itu pun nasib baik kami ikut dari jalan simpang pulai 


bila ada papan tanda arah ke CH tu sya suruh 
 anak anak  baca seronoklah sungguhlah diorang
.
Bila dah sampai tu, lagilah seronok  anak anak 
suka melihat keseronokan di wajah masing masing
Tapi agenda yang penting adalah merehat rehatkan diri
sebab esok hari adalah hari untuk menjelajah CH
dan yang tak bestnya adalah sya domam masa trip di CH
 sebab terkena hujan pun ia jugak 
.
sebahagian gambar gambar yang ada di dalam simpanan sya, 
gambar yang best best semua dalam glaxy enpakwe

kami masuk di  taman rama rama
masuk di taman bunga ros
masuk di ladang sobery
dan last sekali di ladang teh
serta di pasar berinchang tu


anak anak kata
ibu..dah tak best lah CH sebab tak sejuk sangat 

Memang betul dah tak sejuk sangat sangat di sana
 jadinya tidaklah berapa teruja sangat berada di CH itu.

                                 Selesai sudah agenda bercuti cutian
                                       di sebelah Utara....(,")


                                         Sebelum itu sya nak memenuhi hajat pakngah 
                                         yang pernah minta sya berikan dia bunga larvender
komen dari entry INI...

                                    ha....yang ini dalah untuk pakngah ye..
                                selamat menyimpan bunga ini di blog pakngah
                                         ambik..jangan tak sudi pulak ye? (,")



Sya baca entry pak ngah yang INI...lah
menyebabkan sya nak merajinkan juga diri untuk menulis di blog ni, 
walau pun nama sya tak tersenarai pun dalam entry pak ngah tu (,")

Ok lah..nanti kita sambung...sambung lagi yep(,")

11 jeJari meNulis:

ibuintan said...

wah.. samalah tempat percutian kita

untungnya masa akak di sana cuaca cerah saja, balik saja ujan di highway

Acik Erna said...

assalam sya..lama sungguh dah tak naik CH..dah 16 tahun lamanya

atuk said...

Assalamualaikum

ada gambar lipan tu...

kasihibu said...

ibu intan
----------
ia ke? sya ke CH 11hb sepanjang jln pergi dan balik masa tu memang kesejukan itu yg buat sya demam tu sejuk dan kena hujan

kasihibu said...

atuk
-----
w.salam...
ada banyak jenis haiwan dalam tmn rama rama tu rupanya

LiYa HaNiF :: said...

ramai yg ambil kesempatan bercuti ke CH yer.. :-D

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X gi CH jugakkk.. uuHUuu

al-lavendari said...

terima kasih atas pemberian bunga itu .. pakngah dah ambil.

tapi tak ada bau .. hehe

Yunus Badawi said...

Seronok betul anak2 awak dapat pergi ke CH tu. Yang penting pergi bercuti ni anak2 kita seronok dan gembira

ibundo said...

dulu depan rumah bundo di kampung ada dua tiga batang pokok manggis. Masa kecik kat atas pokok tulah bergayut. Sedap dan manis buahnya. Sekarang dah tak ada lagi.
Lama bundo tak makan buah manggis..

Azian Elias said...

ooooo ke CH ye..best tuu..nnt ingat nak bwk mak pak p sana.