Wednesday, October 26, 2011 By: kasihibu

CUACA DARI PAGI....

cuaca hari ni gelap je kan?
sya tengok di luar kabus tebal je,

anak anak tanya ibu kenapa dekat luar tu gelap
sya kata itu embun, kabus
ayong tanya embun tu apa?
embun tu ...........

sya pun tak dapat jawab
embun tu apa ye?

masih berkabus lagi....

baru nampak sedikit cerah jam 7.35


anak anak dah berkira nak pasang khemah dekat parking ni
sebab dah luaskan tak ada kereta kereta  dah
sebab kereta  yg lain  dah berpindah,
 tinggal kami je yang belum berpindah lagi (,")

sekarang sedang hujan lebat disini, tiap hari hujan lebat
dah tiba musim hujan ye sekarang nih?
hujan je perut lapar jadi sya sedang berkira kira nak buat cucur bilis
tapi kan....mana lagi best cucur bilis ke layan mata... ?

19 jeJari meNulis:

kakcik said...

Kabus itu adalah wap air yang tidak naik ke atas menjadi awan dan tidak turun ke bawah menjadi hujan. Hehehe... lagi pening dibuatnya!

Besarnya kawasan rumah Eja. :)

Marina Monroe said...

Salam Siti, anak2 sekarang kenal jerebu. Embun..susahlah nak dapat sekarang..melainkan kat Genting atau Cameron. Emm kalau gitu sila bawak anak bercuti kesana..hehehehe

Cucur ikan bilislah jawabnya sebab boleh share dgn anak2 kalau layan mata perut lapar tak bestt..hehehehe

luahfikiran said...

SALAM,
MACAM TINGGAL DI KAWASAN BUKIT JE ! KAT MANA NI ? MALAM TADI MESTI SEJUK !

mak encik | SZ said...

layan mata lagi best kak!
makan cucur ikan bilis tu dalam mimpi..hihihi

Pia said...

"kat sini pon hujan jer,banyak baju2 ni..tp ujan tu rahmat allah jugak kan...hurmm..bestnya tido ptg time2 ujan ni..tp tak boleh lahh banyak keja .."

Dinas Aldi said...

"Kereta yg lain dah berpindah, tinggal kami je yang belum berpindah lagi"

Boleh terangkan apa maksudnya tu? Kenapa kena pindah?

sal said...

sekarang ni memang musim hujan..asal petang jee..hujan lebat..

dan klu hujan lama sikit, perut pun selalu lapar ..hik2..

Ibu n Abah said...

Sya..
sebaik lepas u melayan mata... u memang akan perlukan cucur ikan bilis... mesti punyer...

kasihibu said...

kakcik
------
Memang sya blank nak terangkan kabus tu apa(,”)
Sedang belajar masa sekolah rendah lagi .Hehehe..
Kakcik mana tak nampak luas sebab kosong je, ada beberapa buah pasu je di kiri dan kanan

kasihibu said...

aunty
-----
w.salam tahun lepas kami buat family trip di CH

cucur bilis memang sedap
senang dan kenyang(,")

kasihibu said...

dato LF
-------
w.salam
bukan di kawasan bukit, tp dekat dengan kawasan kampung di Jenjarom ni
sya tak pasang kipas pun bila malam, sebab sejuk

kasihibu said...

SZ
--
hehehe....tak sama rasanya dik layan dalm mimpi ;p

kasihibu said...

pia
--
agaknya di mana mana memang hujan kan? kalau sidai kain pasang kipas laju2an mesti kering punya.

kasihibu said...

dinas aldi
---------
kereta yg dua tu dah berpindah ikut enpakwe
tinggal sya dan anak anak je lagi disini
sbb kami akan berpindah tahun depan cadangnya

kasihibu said...

sal
---
dekat sini kalau tak pagi petang hujanya

kasihibu said...

akak
----
kan? kue yg senang dan kenyang

kasihibu said...

akak
----
kan? kue yg senang dan kenyang

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semalam masa nampak kabus, Angah kata itu wap.

Lepas tu Along beritahu yang betul.

Iela Fazielah said...

anak2 mmg suka tanyakan.. smapai satu tahap xtau nak balas balik ape