Wednesday, May 11, 2011 By: kasihibu

.BOTOL.... ERRPPP..DALAM BOTOL ?

Pergi pasaraya
dekat bahagian minum2 tu kan...

errpp sya dah terjatuh chinta
dengan boy yg susun botol  ; )

boy yang susun botol nih.......






sumber pakcik google
harga tak mahal pun dalam RM 3++

nutrigen liteyo yogurt drink
ada macam macam perasa
sya suka soberi best...

ada banyak bentuk botol yang cantik cantik kan?

dan sekarang sya dah mula mengumpul pulak botol2 ni
suka tengok cantik
letak air masak masuk petiais....(,")

nak buat bekal pun boleh, sebelum keluar ambik je sebotol sorang sangat bergunakan?


20 jeJari meNulis:

YaYaNsMuM said...

Comel....slim gitu, botol tuh..^_^.
Tapi, dear hati2 yer, ada certain bottle yg di reka for one-time use jer...takut2 ada Bisphenol A (BPA), so tak selamat utk kita re-use....

Kakzakie said...

Sya... bila dah banyak sangat tak de tempat tak letak, akhirnya masuk plastik dan jual.....

Rozali said...

Assalamualaikum Sayang Ibu

Alhamdulillah...jatuh cinta kat botol
tak kat mat susun botol tu...he he

Wassalam

ibu qaleesya said...

hehe idea yang bgus tu.. nnati boleh g beli la

Ibu n Abah said...

Sha...
cantik... buat isi air masak...
susun byk2 dlm peti ais, sure cantik....

Zaitun said...

Kak Zai beli air sebab botol2 yang berbagai bentuk.Suka sangat tapi bila dah dicuci orang lain yang guna.

Che Mid said...

simpan banyak-banyak boleh hidang masa raya nanti.. cunnn

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kejap lagi penuhla peti ais kat ru,ah tu kan kan kan

Yan said...

akak mmg suka kumpul botol kaca. banyak dah now..suka tengok kan..

sayangsayangibu said...

Yayanmum
--------
comel dan slim...sbb tu akk menyimpan, tp betul gak tu pasal BPA
terima kasih mengingatkan..;p

sayangsayangibu said...

atuk
----
w.salam
kalau jatuh cinta dgn mamat tu, mintak di jauhkan sbb sya tetap jatuh cinta berkali2 pd enpakwe.. ;p

sayangsayangibu said...

kakzakie
---------
betul... sya ada gak kumpul mana2 yg boleh di jual tu
tp kebanyakan benda mc mtu bila kita bawak dan tinggal tak ralat sangat kan?

sayangsayangibu said...

ibu qaleesya
-----------
kalau tertinggal bekas tu bila dah isi air tak ralat kan?

sayangsayangibu said...

che mid
-------
hehehehe.... hidang pastu bekal ;p

sayangsayangibu said...

kak zai
-------
cantik kan?

sayangsayangibu said...

akak
----
betul..kalau tertinggal bekas tu pun tak apa ;p

sayangsayangibu said...

brutal
------
w.salam
tak jugak sbb anak anak kalau dah bawak bekal mesti tinggal sbb diorang tahu ibu tak marah punya.

sayangsayangibu said...

k'yan
-----
sya pun gitu, botol minyak wangi yang banyak

sheila said...

den maleh simpan air kek bokeh kekocik camni..sekali gogok kek laki den dah abih. den masuk terus dlm botol yg 2L tu...sonang

sal said...

sayang kepada ibu yg telah bnyk berkorban membesarkan dan mendewasakan diri kita..

moga ibu kita sentiasa bahagia..

wlupun di manapun mereka berada...