Friday, December 10, 2010 By: kasihibu

MARILAH MASUK CONTEST PERTAMA - PAK NGAH

Sya sangat terkejut jugak sebab pakngah ada buat contest

Hadiah?

Perghhh….sesangatlah lumayan RM 300 ketui….
Siapa yang nak bagi gitu kan?
Cuma pakngah je..

Sesangat mudahlah nak menyertai contest pakngah tu


Pengogeh eh sonang sangat
Tak perlu ayam jantan hitam ko pulut kuning ko,
telor ayam kampung ko ...duit 5 sen ko...
hahahahaha............
dah macam contest pakdukun pulak dah  nih ;p

A. Yang Wajib.

1. Buat satu entri tentang contest ini dan linkkan ke blog ini. -SIAP

2. Lekatkan banner di atas dalam entri tersebut dan juga di sidebar dan biarkan di situ sehingga keputusan disiarkan. - OK

3. Mesti menjadi follower. Kalau belum, sila jadi follower dahulu.-OPSS LAMO DAH GHASO EH
4. Jawapannya hendaklah diberi di ruangan komen entri ini sahaja.

5. Tag 3 rakan blogger anda untuk turut serta. BAB NI YANG SUKO NIH...



B. Yang Di Larang.

1. Anak-anak dan saudara-mara al-lavendari tidak dibenarkan menyertai contest ini.- HEHEHEHE..... TAK ADO PELUANG YO KAK NGAH... ;P


C. Yang Lain-lain.
1. Kalau ada jawapan betul yang sama, jawapan yang mula-mula diterima akan dipilih. 
- PINDALAH YG NI PAKNGAH BUEK CABUTAN KO ;P 
 
2. Tarikh tutup kontes ini adalah 10 hari dari sekarang dan pemenangnya akan diberitahu dalam blog ini.

3. Pemenang akan dipilih oleh saya sendiri kerana sudah pasti saya tahu ke mana saya sudah pergi.


Sya pilih en3 pakngah yang ni

Sekarang ni  mana ada dah peluang untuk  jejak , naik bergambar dengan bangunan tu lagi,
sebab dah rebah menyembah bumi dengan penuh tragis, 
dan di sobabkan peristiwa tu jugak orang islam di lebal pengganas oleh sesetengah daripada mereka : (


Setakat ni  sya memang tak tersampailah disana tu
Terima kasihlah pakngah sebab banyak
berkongsi pengalaman berada di Negara orang

Kalaulah enpakwe sya bertaraf  JUSA kan.....
Harus wajiblah sya macam makngah jugak
menemani enpakwe berkerja sambil berjalan jalan kan? ;p
mungkin pakngah status gitu kot?
Opsss veragan….


Oklah sya nak TAG

1.K'Yan blog tu memacam en3 ado, kalau bab makan nampak meriah sesangat  masuk blog tu macam program jalan jalan cari makan, pun ado .... ;p

2.Cikgu ni pandai masak ni memacam masakan dia dah buat kalaulah sya berjiran dengan dia sah sah hari hari makan sesodap ;o

dan wagih den nih... ;p sya baru je link dengan blog wagih ni dari blog kak long


akhir sekali nak veragan lagik.........

kalau lah dapat rm300 ketui tu kan

nak bayar saman eh dah bayar dah..... ;p

sya nak masukkan dalam tabung sebeday keluarga kamilah untuk tahun depan... ;p

dan sah sahlah enariq orang yang pertama merasmikan duit tabung sebeday tu... 
sebab dia lahir 21hb Febuary  ;p
sebayo tarikh lahir dongan pakngah  cumo awal tarikh sehari dan tahun bertahun .....

10 jeJari meNulis:

al-lavendari said...

salam.

pakngah tergelak baca entri awak ni. mungkin orang noghori lain ado yang tak faham.

terima kasih kerana turut serta.

nanti kito lihat sapo yg kono.

sahromnasrudin said...

semoga awak menang

kak Erna said...

sya..verangan ntak po..tak kono bayar..mana tau..rezeki..

sayangsayangibu said...

pakngah
-------
w.salam, teringgat cerita tunang pakdukun tu hahahah....

sayangsayangibu said...

shahromnasrudin
---------------
Insya'allah sesaja sesuko..
mana tahu ada rezeki kan? ;p

sayangsayangibu said...

kakerna
-------
seronok verangan nihkan?
kadang tak tercapai dek akal
tp bak kata kakerna bukan kena bayar hehehehe... ;p

MATAHARI said...

maaf tadi resepi kek sri kaya terlupa nk isi sukatan tepung gandum.sukatanya 2 cawan tepung gandum

en_me said...

muger berjaya oke.. aminn

ibuintan said...

good luck sya,

tu tuan tanah 1st yang keluar komen, ghaso ea ado harapan Rm300 ketui tu masuk poket sya..

~ yus ~ said...

Good Luck! Erkk.. bukan kena senaraikan ke? Boleh pilih salah satu negara?..

Apa pun saya join juga contest ni.

Tq jengah blog saya...:)