Thursday, November 4, 2010 By: kasihibu

SAYU..............

sumber pakcik google 


sumber pakcik google 
------------------------------------------------------------------------------
bila sya tengok program lambaian kaabah
sayu je rasa
sedih sangat
sya rasa ayah dan mak lagi sedih
sebab mereka dah gembira bila dapat tawaran untuk list menanti

dah buat  pasport, pemeriksaan kesihatan
tp..........
bukan rezeki mereka
apapun sya dan adik beradik serta enpakwe dah berusaha untuk mencari peluang supaya mereka dapat ke tanah suci

Doakanlah mereka akan dapat menunaikan haji hijrah akan datang...

8 jeJari meNulis:

azieazah said...

Aminnnn.....

Yunus Badawi said...

Salam Eja.

InsyaAllah ada hikmahnya walaupun mereka tak dapat pergi tahun ini. Tapi kadang2, beberapa hari sebelum penerbangan terakhir, TH diberi kuota tambahan oleh pihak berkuasa Arab Saudi mcm tahun lepas.

Kalau emak dan bapa Eja dah ready, bila dipanggil kira dah sampai seru dan ada rezeki nak jadi tetamu Allah.

Yunus Badawi said...

Nak share kisah arwah ayah saya dulu.

Dia dan emak saya dah ready nak pergi. Tiba2 dia sakit teruk dan doktor nasihatkan tak payah pergi. Maka pergilah emak saya tanpa ayah saya. Nasib baik pakcik saya (abg emak) dan isterinya juga pergi sekali. Adalah muhrim.

Yasminhamid said...

insyaallah.. akan tertunai tak lama lagi.. allah tak akan menghampakan harapan hamba-Nya

rynas said...

kadang2 semuanya dh disusun cantik...tapi adakalanya apabila bukan sudah rezeki tak berjaya jg rancangan yg diatur itu. Mgkin dapat yang lebih baik pd tahun hadapan InsyaAllah

sayangsayangibu said...

azieazah
--------
terima kasih, dah hampir 9 tahun dalam senarai menunggu, sya dan enpakwe daftar mak dan ayah semasa kami buka akuan TBHJ si atika

sayangsayangibu said...

YB
--
w.salam mungkin juga ada hikmahnya
Alhamdulillah dapat juga mak Yb pergi bertemankan muhrim tp arwah sempat tak?

sayangsayangibu said...

Min
---
Insya'allah semoga ada rezeki mereka