Wednesday, October 20, 2010 By: kasihibu

SEMBILANPLOH H.A.R.I ?




Oh tak rela i


memang i tak rela

dari 90 hari baik 100 hari
hahahahahhaaa..........


sebenarnya sya memang tak setuju cuti sampai 90 hari
sebab sangat menjejaskan mutu kerja
bila dah cuti lelamo kemalaslah yg melando...............

dengan kerja yg mungkin tertunggak ke, nak sambung kerja yg hand over
ada je yg tak kena


itu sya punya pendapatlah
bagaimana dgn yg lain ye?


---------------------------------------
nota untuk enpakwe:


enpakwe...............

i sedang tunggu kawan baik nih
tak mai mai lagi nih..
aduhai...i tak rela nak cuti 90 hari tu
harap harap taklah
sebab anak kita dah ramai


E.M.P.A.T orang tu........

cukup cukuplah
sbb i dah tua
umur dah nak masuk 37
tak larat nak bawak badan
bawak perut
pembawakan
blaa...blaa..bla......

tp pengalaman mengandung tu
yg palinggg.......... BERHARGA
lepas 9 bulan dapat baby
ohhh indahnya....


oppss....sudah sudah

berenti verangan ;p

12 jeJari meNulis:

Amy Syaquena said...

salam...

semua orang setuju n suka bile dapat cuti bersalin 90 hari..pasni makin ramai la orang nak mengandung hehehehe...rezeki alhamdulillah

kakcik said...

Muda lagi tu, Sya... kakcik bersalinkan BS lagi beberapa hari je umur nak cecah 40 tahun! :)

OmbakBaik said...

saya pon tak la suka sgt 90 hari..60 hari da cukop rasenye..

so kalu 90 hari saya berpeluang bersalin free utk 2 org je lagi laa..kalu 60 hari peluangnye 4org anak..

selamat bercuti 90 hari ye ibu ibu semua :D

Ju@Lucky^Mummy said...

hihih.. saya suka 90 hari..

cam sama je feeling kita skang nih.. entah2 dah ada isi..

(>_<)*

Ju@Lucky^Mummy said...

hihih.. saya suka 90 hari..

cam sama je feeling kita skang nih.. entah2 dah ada isi..

(>_<)*

kak Erna said...

salam sya..baru 37..akak dulu umur 37 dapat yang bongsu..sya..baru 4..tambah orang lagi..jadi 5..
boleh la merasa cuti 90 hari sekali

ibuintan said...

Sya... berangan yang indah tu, boleh teruskan muda lagi..

masing2 ada pro dan kontra.. ada yg setuju ada juga kurang setuju..

rynas said...

makin menyebabkan malas nak bekerja...huhuhu..tapi untuk 3 anak jer...lebih pd 3 60 hari jer..

Hamizah said...

bestnya cuti 90hri sempat ke bila blk msia nie?dah ceaser 2x.dok tunggu yg ke-3..

DrSinga said...

saya pun tak setuju 90 hari...
saya workaholic kah???

Mak Su said...

saya ni 4 orang anak-anak dah cukup dah. jadi tak terasa sgt ngan cuti 90 hari, cumanya ada pro dan kontra. good utk orang2 yang susah nak cari assistant di masa baby kecik. keburukannya takut nanti masuk kerja, terpinga-pinga dengan mood yang meleleh, hi hi hi

sheila said...

wahhhh..sudah munculkah kawan baik akak tu???? ke en. abang ariq nak adik ???