Sunday, June 27, 2010 By: kasihibu

Si kakak Chantik

Kakak Chantik
erpp..golap pulak gambar ;p
--------------------------------------------------------------------

Pantang lalu dekat Bangsar south tu, mesti suruh ambil gambar,
kebetulan trafic merah bolehlah layan permintaan si KC..

---------------------------------------------------------
Apa yang KC  buat diusia sekarang?

~ Selesai baca doa naik kenderaan  si KC akan sambung, " bawak keretaaa.....duduk diam..diam...."

~Selesai baca doa makan si KC sambung ." makan ayah, makan ibu..
makan ayong, makan k.ngah..makan semua..."

~Selesai baca doa tidur si Kc akan sambung " tidoooo...... "

~Kalau lalu dekat kubur dia bagi salam, ingat masa memula dulu, 
Bila lalu di Sg Sedu tu lepas kubur Islam ada Jirat Hindu dan Kris 
dia boleh bagi salam, lepas bagitahu dia barulah tak bagi salam dah.

~Masa nak sembahyang dia sibuk suruh pakaikan telekong, 
mula mula elok mengikut lepas tu dia kacau adik atau ayong dan k.ngah
bila dia dengar ayah bagi salam pertama dia terus duk di sejadah ikut bagi salam
isshh.....geram tui!!! akal dia tu...;p

~Bila dah buat kita marah, dia ambik tangan kita sebab nak salam
dan mintak maaf siap cium tangan lagi
sambil cakap, maaf bu...kakak minta maaf....

~Bila kita buat buat tak layan, dia merajuk kata 
Ibu tak sayang kakak..ibu tak sayang kakak lagi
Ibu.....sambil peluk kita kuat kuat. 

~Bila nak susu dia tetap suruh sya buat, tak mahu ayah buat 
tp yang best sekarang sya dah ada perjanjian dengan KC, 
Ibu buat susu
tp bila minum susu adik usik telinga ayah, jangan usik telinga ibu...
hehehehe...selamat!!! 

~Kalau nak tido,dia nak tido celah keti ibu, tak mou keti ayah, sbb tak best katanya....
~Selalu jugak tak mou balik, nak tidur ghumah mama.... ; p 

Oh banyak lagi kalau nak disenaraikan karenah dan telatah dia ..lufer pulak dah
nantilah bila teringat yo ;o 

10 jeJari meNulis:

kak Erna said...

salam sayang ibu..waktu2 begini..memang menyeronokkan dan menjadi kenangan..keletah dan apa2 saja yang dicakap anak2 menghiburkan kitakan..

kakcikseroja said...

Memang cantiklah Si Kakak Cantik ni... boleh buat menantu, tak? :)

Yasminhamid said...

kerenah anak2 kan?? layan kan jer.. walaupun kekadang naik geram di buatnya.

alfa juliet said...

bagusnya kc...apa2 pun mesti baca doa dulu

ibuintan said...

keletah anak2lah yang menjadi penyeri dan penawar dlm rumahtangga kita...itulah yg menjadi kenangan terindah

al-lavendari said...

kc nampak dah besar. bila nak bercerai susu ?

sahromnasrudin said...

bahagianya KC bersama ibunya...tahniah :-)

DrSinga said...

kalau time lalu kat Bangsar South tu traffik lite hijau....
camano cerito??
nangis KC kang....

ckLah said...

Cantik!

sayangsayangibu said...

Kak Erna
--------
w.salam
Betul kak, kadang bila tension dtempat kerja tengok muka diorang dlm komputer pun boleh melegakan hati.


KakCik
------
Si KC tu suka benda yg cantik2 sebab tu kami panggil di kakak chantik, buat menantu..hehehehe yg fail masih pakai pempers umur dah 3 tahun tu ;o


Yasmin
------
itu yg dinamakan penawar dan racun betul tak?


Alfa
-----
Kadang kadang tak baca juga, tp naik kenderaan lepas acdnt dulu tak miss dia baca doa
w/pun tak lancar sepenuhnya


Ibuintan
--------
kenangan yg indah dan menyenagkan

Pak Ngah
--------
Umur dah 3 tahun, dah ajar tak guna susu botol, tp tabiat dia yg suka menggentel telinga sambil menyusu sbbkan dia nak guna botol susu jugak.


Shahrom
-------
semua anak anak memang bahagia bersama ibubapa kan?


Doc
----
Tak dapek nak melayan kalau camtu..
kalau pujuk dia ok saje.. ;p


CkLah
-----
tq.... ;)