Monday, April 19, 2010 By: kasihibu

Nah hambik.... lagu semangat aku di pagi monday blues nih : ) : )




IBU KOTA CINTA
 
Walau aku mampu
Mengalahkan mu
Kau harus
Hanya aku yang tak mahu

Memburu umpanmu madu lembah racun
Debu tuju-tuju
Menyesakkan ku
Walau malam mu berkelip neon yang indah
Itu hanya perangkap membara
Hati dan mindaku ini

Kau menjadi ibu
Sang cinta
Juga si cita-cita
Entah ke mana
Ingin kau bawa
Bersama usia
Di ufuk jingga
Kota...Ibukota...(2x)

Tempat lahir tipu daya
Tempat memburu mangsamu (2x)
Debu tuju-tuju
Menyesakkan ku

Walau malam mu berkelip neon yang indah
Itu hanya perangkap membara
Hati...mindaku
Kau menjadi ibu
Ibu sang cinta
Juga si cita-cita
Entah ke mana
Ingin kau bawa
Bersama usia di ufuk jingga

Kota...Ibukota...(5x)
Tempat lahir tipu daya
Tempat memburu mangsamu (2x)
Walau aku mampu
Mengalahkan mu
Kau harus tahu

Hanya aku yang tak mahu
Memburu umpanmu lembah beracun
Debu tuju-tuju
Menyesakkan ku

Walau malam mu berkelip neon yang indah
Itu hanya perangkap membara
Hati dan mindaku
Kau menjadi ibu
Ibu sang cinta
Dan si cita-cita
Entah ke mana
Ingin ku bawa
Bersama usia
Di ufuk jingga
Ibukota
Tempat lahir tipu daya
Helah dunia
 
------------------------------------------------------------------------------------- 
   
Tadi masa bawa nak pergi kerja, aku adalah sedikit bermalas malasan , 
 
tapi bila dengar lagu nih masa memandu tadi, terus aku jadi rokers sekalik
nyanyi feeling macam rock habis.... 
 
hahahahaa...seronokkkkkkk.......semangat pun datang bertubi tubi.... ;p
 
rasa macam...akulah JUWARA.................
rock beb rockkkkkkkkk......




10 jeJari meNulis:

xiiinam said...

Selamat memulakan kerja di hari Isnin....





(Kami orang Perak cuti hari ini..)

:)

Mak Su said...

lagu ni mmg favorite maksu, time gi keja naik bas dolu2, drebar bas suka pasang lagu ni...almost hafal dah :)

alfa juliet said...

lagu mcm ni bagi naik semangat pagi2..

al-lavendari said...

kalaulah M Daud Kilau nyanyikan lagu ini, agaknya macamana jadinya ya ?

Amy Syaquena said...

salam perkenalan ye...jemput juga ke teratak amy...

Yunus Badawi said...

Salam Eja.

Tak sangka awak berjiwa rock kapak.
Phewiiitt

Che' Pit said...

waa rock gak ek?

pagi tadi dgr lagu apa ek dalam kete? err lupe lak sbb byk sgt dgr, huhu

rynas said...

uhhh..mmg isnin adalah monday blues. hari malas bekerja hehheh

sayangsayangibu said...

xiiinam
orang perak koje hari ni ye..koje yop koje..;p

maksu:
sesekali layan lagu gini best gak kan?teringgat masa dulu2

alfa:
kadang lagu2 ni main peranan gak pasal semangat2 nih

sayangsayangibu said...

bos:
kalau M.Daud kilau nyanyi versi gelek punya, hahahahaa....

amy:
terima kasih, sya dah singgah dan folw jugak, nanti kita datang kacau ganggu ye ;p

YB:
layannnn...

CP:
nape tak percaya? ;p

rynas:
kesian isninkan?