Wednesday, May 5, 2010 By: kasihibu

Hambik....

Kita kan teringiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn............sesangat nak makan yang nih.........

v

v

vv

v

v

POTAI 



huhuhu...sangat sodap bila jadi gini

v

v

v

vv

v

arggg...shedappp.....sambal udang potai

Tp....

kalau sya teringin nak makan, bila terjumpa di kedai makan, bolehlah masuk dalam senarai menu

sbb...kalau di rumah enpakwe adalah tidak makan petai atau segala macma adikberadik ulam yang berbau nih

dan disebabkan menghormati enpakwe, yang makan jugak bila dah termasuk dalam mulut ,tak...... tapi  sanggup dia luahkan balik bila dah termakan  isshh..ishh....bandar boy tui....

jadinya bila sya dah makan petai tu haruslah kena cari sesuatu bagi hilang bau
terutama kalau mauk masuk  bilik air

faham fahamlah haruman semerbaknya tu

nak tahu macamana sya buat untuk hilangkan bau?

taraaa..........minum nih...

v

v

v

TONGKAT ALI CAFE.


siyess..betull
kurang bau ;o

muleh makan banyak kali

Ps: enpakwe, kalau agak agak tak tahan bau tu hari ni, gunalah mask ye, selain daripada menghalang jangkitan H1N1 ,bolah jugak menghalang bau... ;o

16 jeJari meNulis:

Rozali said...

Assalamualaikum sayangibu

ada orang kata makan beras dlm 6-10 biji
betul keee
boleh cuba

Wassalam

ikan emas said...

ish ,

walau nampak sodap,
IE tak suker potai..

dalila said...

telan air liur nengok sambal petai..

LanaBulu said...

Petai tu sedap tapi kena buat sambal dgn kulit2nya sekali..khasiatnya juga lebih pada kulitnya tu..

sayangsayangibu said...

Rozali
W.salam
pernah dengar juga, nanti sya cuba
kalau tak kesian enpakwe

IE

dulu sya pun tak suka, tp rasa mak masak sambal tempoyak campur potai, terus jatuh chinta, yg penting makan petai boleh lawas ;p

Dalila
hehehe...bestkan,
enpakwe dila makan petai tak?

LB
kulit tu rasa pahit, yg pahit tu ubat
betul tak?

silvertech said...

tak suke petai tp suke sambal...terliur lak tgk

alfa juliet said...

memang tak lalu makan petai time peknen ni..

sheila said...

den monjak peknen ni mmg goma makan potai kak..tp bukan yg montahlah...kono buek sambal dulu.

dulu mintak maap bebanyak..x hingin den sentuh sambal yg ado potai....

Yunus Badawi said...

oh I love petai esp sambal udang letak petai mcm dlm gambar tu. Letak kicap Jalen lagi best hehehe

Yunus Badawi said...

org pompuan boleh minum tongkat ali ke?

Yasminhamid said...

salam pengenalan... saya dah link blog awak akt blog saya.. boleh yer?? saya baru belajar makan petai masa umur 20 tahun.. sedap rupanya...

Ibu n Abah said...

sya..
akak dah private kan blog.. harap bagi email address.. tq

zahidah said...

salam kak eja....menggoda perasaan sungguh lah sambal petai kak eja....
harus minggu ni suruh en pakwe saya pulak gi cari petai....sib baik en.pakwe saya pun suka potaiii....

xiiinam said...

Besar-besar mata petai tu....



kami pun suka...
Tapi kalau alam Jumaat, abang kata 'no petai'. Ha..ha..

Catwoman said...

Jika sambal udang & petai; sy hanya makan udang je. Petainya sy buang jauh2. Tak boleh telan daaaaaaaaaaaa........

Huhuhuhuhu....

:)

DrSinga said...

ntahnya....
minum tongkat ali lak...
kang ada yang keras ke...apa ke...:)
anyway...sambal petai itu nampak sangat sedapppp...