Tuesday, June 9, 2009 By: kasihibu

Trip ke muzium

Muzium Negara


Kalau aku pakai baju tu cantik tak? ;o
 Bergambar bersama kereta buatan Malaysia
 
Laluan  ke Planetrium Negara

Macam bebetul je menadah air tu ..;o


Sebab dah janji dengan anak-anak kan..
Makanya haruslah ditunaikan

Kami ke Muzium untuk melihat pameran serangga, seronok aku lihat karenah diorang semasa dalam perjalanan ke sana naik pengangkutan awam ( keta ku masuk w/shop patah kaki oo...)

Jam 1030hrs enpakwe  ada urusan dengan MOB di Kelana Jaya jd kami menumpang sekali untuk ke
STAR LRT
Jam 1130 hrs kami naik LRT ada satu soklan best dari
Ika..ibu..kenapa x ada pemandu..hehehe...dah baru pertama kali diorang naik..
Aku jawablah diorang dah programkan n dipantau melalui sistem IT
hehehe..kira ok x jawapan tu? sobab aku pun x tahu nak jawab camne..

Sampai di KL Centre lebih kurang 10 minit ke jam 1200 t.hari
turun tangga Ika cakap ibu lunch hour...12-3
aku faham dah..ok set

Tp belum jam 12 lagi kita g tandas dulu buang apa yg patut...
Tepat jam 1200 hrs terus masuk mekdi order mac'ciken set
apa2 hal isi peyut dulu ok..?

Selesai makan aku nak ambik teksi aje malas nak jalan kaki sebab kesian diorang penat..
tp bila nak g ambik teksi pemandu tu yg cakap..
Baik jalan kaki aje..dekat je dseberang tu..nanti naik teksi kena bayar lagi 20 ke 30 hingget..mmmmmm...
fikir2 betul gak..jdnya kami pun berjalan kakilah sambil berbual2...

Sampai di muzium anak2 dah riang gumbira dah..lepas beli tiket dewasa ,aku suruh diaorang explore memana yg diorang nak g..aku ikut tp dah penat sangat aku bgtahu lepas ni kita jumpa didepan

Keluar dari muzium lebih kurang jam 1430hrs
Kami jalan kaki g ke Planetrium Negara, tp tutup kot..sebab ada kerja2 kemaskini, turun tangga tu terus ke Muzium PDRM, pun tutup sebab hari Isnin..rugi tui...sebab aku nak tahu sejarah 'BUKIT KEPONG'

Kami terus ke Masjid Negara untuk solat Zuhor,lepas solat makan buger lagi untuk mengalas perut yg lapar..

Pastu tanya anak2 nak kemana lagi nih?
diorang pun dah penat terus kata ibu..kita balik..

Naik kumuter di KTM terus ke Klang
smpai Klang dalam 1730hrs ambik bas ke Banting
dahlah jem giler aku penat pulak tu..sampai rumah jam 7.00 lelebih..adehh...penat ooo...........tp apapun puashati sebab dapat bawak mereka berjalan2..lain kali kita keluar lagi yep.........

2 jeJari meNulis:

Kak Liya said...

oooo kena klik tajuk baru leh ngomen ye kak? hehehe....

sayangsayangibu said...

hehheeheee...g2lah ghupanya....